1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Τα 10 πράγματα που δεν θα κάνει ένας σωστός σύντροφος


Ένας καλός σύντροφος δεν πρέπει μόνο να λέει πως σε αγαπά. Πρέπει να το δείχνει κιόλας, και πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια μέσα στην σχέση σου. Δεν θα πιάνεται από κάθε ευκαιρία να σου θυμίσει ότι του ανήκεις και ότι σε αυτή την σχέση οι ισορροπίες δεν είναι ένα πράγμα που ισχύει. Αυτά είναι μερικά ακόμα πράγματα που δεν πρέπει να κάνει ένας σωστός σύντροφος…

*Δεν θα σε μειώνει σχετικά με την εξωτερική σου εμφάνιση. Ούτε θα πέταγε σχολιάκια για το πώς θα έπρεπε να χάσεις πέντε κιλά για να ήσουν τέλεια. Ούτε θα σου χωνόταν για το πώς ντύνεσαι, ούτε για το αν η μύτη σου έχει περίεργο σχήμα. Σε διάλεξε επειδή σε ήθελε, τώρα τι πρόβλημα έχει;

*Δεν θα παραβιάσει την εμπιστοσύνη σου κοιτώντας το κινητό ή τα μέιλ σου. Όπως ακριβώς και ο ίδιος δεν θα ήθελε να του το κάνεις εσύ. Αν είναι από εκείνους τους ανθρώπους που θεωρούν το ψαχούλεμα του κινητού ένα… υποφερτά τοξικό πράγμα, τότε σήκω και φύγε. Δεν θες να μπλέξεις με αυτούς.

*Δεν θα σε εμποδίσει να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου επειδή βρίσκονται τα δικά του μπροστά. Και οι δυο σας μπορείτε να τα καταφέρετε, και να στηρίζετε ο ένας τον άλλο.

*Δεν θα σε κάνει να νιώθεις ότι πρέπει ανά πάσα στιγμή να αποδεικνύεις την αξία σου, την ευφυία σου, την αφοσίωσή σου σε αυτή την σχέση… Όλα αυτά έχουν να κάνουν με δικές του ανασφάλειες, από την στιγμή που εσύ του τα δίνεις όλα.

*Δεν θα σε κάνει να αναρωτιέσαι καθημερινά αν είσαι καν στο τοπ 5 των πραγμάτων που τον απασχολούν μέσα στην ημέρα του. Θα φροντίζει να κρατάει επαφή μαζί σου, ή έστω να μην εξαφανίζεται χωρίς εξήγηση.

*Δεν θα σε κάνει να νιώθεις μόνη μέσα στην σχέση σας, λες και εκείνος απλά βρίσκεται εκεί και αφήνει όλες τις αποφάσεις πάνω σου. Θα θέλει να είναι ενεργός, να σχεδιάζει πράγματα μαζί σου, να υπάρχει μια συνεχής αλληλεπίδραση που θα σας κρατάει κοντά.

*Δεν θα σε κερατώσει. Απλά και καθαρά.

*Δεν θα σου φέρεται παράξενα και διαφορετικά όταν είστε μπροστά σε άλλους, σαν να έχει να αποδείξει στους ανθρώπους ότι “φορά τα παντελόνια” στην σχέση. Ένας σωστός σύντροφος θα προτιμούσε να φορούσατε και οι δύο μονάχα το βρακί σας, αν έτσι ήταν να είστε ισότιμοι.

*Δεν θα σε αποφεύγει κάθε φορά που θες να συζητήσεις κάτι σημαντικό. Ακόμα κι αν η συζήτηση καταλήξει να κρατάει πολλές ώρες, ή μόνο λίγα λεπτά επειδή απλά σε ανησύχησε κάτι και έπρεπε να το μοιραστείς. Δεν υπάρχει η έννοια του “να σου πω κάτι χαζό” στην σχέση: Υποτίθεται διάλεξες αυτόν τον άνθρωπο επειδή μπορείς να μοιράζεσαι άφοβα την χαζομάρα σου μαζί του.

*Δεν θα σου φερθεί ποτέ κακοποιητικά. Λεκτικά, ψυχολογικά, σωματικά, σεξουαλικά.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα