1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τα τρικ για να αναβαθμίσεις σωστά ένα μικρό σπίτι


Αυτό το κομψό και φίνο σπιτάκι στη Barrow Street της Νέας Υόρκης είναι φορτωμένο με τόνους απέριττης λιτότητας, καθιστώντας το πραγματικά λειτουργικό, ανέμελο και μεγαλύτερο στο μάτι.

Εδώ είναι μερικές εύκολες στην εφαρμογή τους ιδέες, που μπορείς να αντιγράψεις για το δικό σου μικρό διαμέρισμα:

1. Μη γεμίσεις κάθε τοίχο και ράφι με κάδρα ή άλλη μπιχλιμπίδια τέχνης. Μερικές φορές, η μινιμαλιστική εκδοχή ενός τοίχου μπορεί να είναι εξίσου εκπληκτική και ενδιαφέρουσα. Απλά βεβαιώσου ότι ο υπόλοιπος διάκοσμος έχει το ανάλογο ύφος ώστε να ισορροπήσει όμορφα και κομψά, όπως ακριβώς θα διάλεγες ένα σκούρο τζιν κάτω από το λευκό σου πουκάμισο.

2. Αν και πρακτικές, οι περισσότερες περσίδες δεν είναι πάντα κατάλληλες για ένα δωμάτιο. Αυτά όμως τα λευκά μεταλλικά στόρια κάνουν τέλεια δουλειά, αφού από τη μια σου επιτρέπουν εύκολη εναλλαγή συσκότισης και φωτός χωρίς να τραβάς πέρα δώθε ένα βαρύ κομμάτι ύφασμα κουρτίνας, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν τα παράθυρά σου εναρμονιστούν με το λιτό ύφος των άλλων επίπλων.

 

3. Δεν υπάρχει δωμάτιο στον πλανήτη που να μην δείχνει ποιοτικά αναβαθμισμένο, χωρίς μια κουβέρτα κασμίρ σε κάποιο σημείο του: είτε στην άκρη του κρεβατιού σου, είτε στο μπράτσο του καναπέ –και στις δυο περιπτώσεις, οφείλεις να είναι καλοδιπλωμένη.

4. Σε κάποιες περιπτώσεις η πολυχρωμία κουράζει το μάτι, γι’ αυτό απόφυγέ την όσο είναι δυνατόν. Με μόνη εξαίρεση, μερικά coffee table βιβλία, τα οποία θα τα κάνεις να ξεχωρίζουν δέκα φορές περισσότερο χάρη στη θαυμαστή απλότητα λευκού-μαύρου στον υπόλοιπο χώρο.

5. Υπάρχουν πίνακες με τρισδιάστατη τέχνη (όπως αυτός που εικονίζεται στον τοίχο της τραπεζαρίας), οι οποίοι βοηθούν στην αίσθηση περισσότερου βάθους σε ένα μικρό χώρο. Επίσης, προσθέτουν πόντους στην υπόληψή σου περί στυλ και αισθητικής.

6. Εάν υπάρχουν πολλά έντονα μαύρα και ψυχρά άσπρα έπιπλα ή αξεσουάρ στον υπόλοιπο χώρο, μια δόση ξύλου (καρέκλες) συνδυασμένου με γυαλί (τραπέζι), ζεσταίνουν αυτομάτως τη διάθεσή σου όταν έρθει η ώρα να απολαύσεις ένα υπέροχο δείπνο.

7. Τα επιδαπέδια φωτιστικά δημιουργούν όντως πιο γοητευτικό φωτισμό στο δωμάτιο, ωστόσο καταπατούν πολύτιμο ζωτικό χώρο. Τα μίνιμαλ κρεμαστά φωτιστικά ή μια σειρά από led spots στο ταβάνι σπάνε τους κανόνες και δημιουργούν ταυτόχρονα χώρο και ξεκούραστο φωτισμό.

8. Οι ορτανσίες και τα κρίνα είναι λουλούδια υψηλής γοητείας και χαμηλού κόστους. Ταυτόχρονα, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τους ρύπους και δημιουργούν αυτόματα αίσθηση χαλάρωσης και αρμονίας.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα