1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Τα σνακ που μπορείτε να φάτε χωρίς ενοχές το βράδυ


Οι βραδινές λιγούρες «χτυπούν» από εκεί που δεν το περιμένουμε και συνήθως συνδέονται με την αύξηση του βάρους.

Λογικό μιας και, όταν πεινάμε το βράδυ. είναι περισσότερο πιθανό να καταναλώσουμε ανθυγιεινά σνακ που είναι εύκολα προσβάσιμα με το άνοιγμα του ψυγείου: σοκολάτες, παγωτό, παχυντικά σάντουιτς, ψωμί, αλλαντικά κ.α.

Αρχικά, πετάξτε όλα τα παραπάνω από το ψυγείο και εν συνεχεία «φορτώστε» το με υγιεινές επιλογές οι οποίες θα ικανοποιήσουν τις μεταμεσονύκτιες λιγούρες χωρίς όμως να σας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες.

Τυρί

Μια –δυο φέτες τυρί κίτρινο χαμηλών λιπαρών θα σας δώσουν αρκετή πρωτεΐνη και κάποια λιπαρά τα οποία θα σας χορτάσουν προς στιγμήν. Μην το παρακάνετε όμως, παν μέτρον άριστον.

Cottage

Είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε καζεΐνη, ένα είδος πρωτεΐνης το οποίο έχει αργή απορρόφηση από το στομάχι και είναι ό,τι πρέπει για να σας κρατήσει χορτάτους για βράδυ.

Χούμους

Είτε συσκευασμένο είτε homemade, το χούμους θα σας… ξελασπώσει τα βράδια της πείνας, αφού διατηρείται για αρκετές μέρες στο ψυγείο και προσφέρει «καλά» λιπαρά και ικανοποιητική ποσότητα πρωτεΐνης. Συνδυάστε το με κομμένο αγγουράκι ή καροτάκι για επιπλέον φυτικές ίνες που θα σας χορτάσουν παραπάνω.

Γιαούρτι

Το παλιό, καλό, στραγγιστό, ελληνικό γιαουρτάκι χαμηλών λιπαρών είναι άψογο για βραδινό σνακ. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, χαμηλό σε λιπαρά και μηδενικό σε υδατάνθρακες/ζάχαρη. Αν σας έπιασαν και υπογλυκαιμίες, βάλτε μέσα ένα φρούτο ψιλοκομμένο για έξτρα γεύση.

Κρακεράκια

Ώπα, μισό, δεν εννοούμε τα λιπαρά, ανθυγιεινά κράκερ που κυκλοφορούν στην αγορά. Αγοράστε κρακερ πλούσια σε φυτικές ίνες (ήτοι «μαύρα») και συνδυάστε τα με μια φέτα τυρί (βλ. παραπάνω) ή cottage (βλ. παραπάνω) ή χούμους (ξαναβλ. παραπάνω) για ένα χορταστικό πλούσιο σε ίνες σνακ.

Ποπ Κορν

Μη σας φαίνεται περίεργο, το ποπ κορν είναι υγιεινό σνακ. Εξαίρεση αποτελούν φυσικά εκείνα του εμπορίου για φούρνο μικροκυμάτων που είναι γεμάτα βούτυρο και αλάτι. Το απλό ποπ κορν είναι ασφαλές για την σιλουέτα και σε συνδυασμό με λίγο σκορδάκι σε σκόνη, νιφάδες τσίλι ή μπαχαρικά γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.

Αυγά

Παντού χωράνε και συμφέρουν. Ιδανική επιλογή για σνακ, ένα βραστό αυγό διατηρείται αρκετό καιρό στο ψυγείο και περιέχει μόλις 75 θερμίδες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Είναι επίσης άκρως χορταστικό.

Μπόνους: Μπανάνα

Μπορεί να έχουν αρκετές θερμίδες, όμως είναι εξίσου πλούσιες σε Κάλιο και Μαγνήσιο δύο θρεπτικά στοιχεία τα οποία βοηθούν στην χαλάρωση πριν τον ύπνο. Είναι επίσης πλούσιες σε μελατονίνη, η οποία επίσης ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι για ύπνο.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα