1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Τα πιο συχνά ψέματα που λέγονται στη σχέση

Δεν είμαστε κατά των ψεμάτων. Ίσα-ίσα κάποια ψέματα, αν δεν είναι χοντρά, λειτουργούν σαν γρανάζια στη σχέση. Στηρίζουμε λοιπόν αθώα ψεματάκια, τα αναγνωρίζουμε, γελάμε με αυτά και προχωράμε παρακάτω.

«Έχω πάει με…»

Αν έπρεπε να προσεγγίσουμε στατιστικά το ψέμα αυτό, θα λέγαμε ότι το 5% των ζευγαριών λέει αλήθεια (ίσως αυτό το ποσοστό να αυξάνεται αρκετά στις ηλικίες 15-18 ετών) το 10% δεν το συζητά ποτέ και το 85% λέει ψέματα.

Κάποιοι σοφοί λένε ότι οι άντρες απαντούν με τον τριπλάσιο αριθμό παρτενέρ ενώ οι γυναίκες διαιρούν με το τρία. Η ταπεινή μας γνώμη είναι να ακολουθήσετε το 10% και να αγαπάτε τον σύντροφό σας γι’ αυτό που είναι.

«Δεν τρέχει κάτι, όλα καλά»

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες ένοχοι γι’ αυτό το ψέμα. Ίσως οι γυναίκες να αργούν λίγο περισσότερο να πουν τι πραγματικά τις ενόχλησε. Αλλά και οι άντρες λένε «Τίποτα» με συνοφρυωμένο ύφος. Κι αν είσαι άντρας και δεν το παραδέχεσαι, αυτό είναι ένα ακόμα ψέμα.

«Το είχε σε προσφορά»

Ποιος θα περίμενε ότι τα πλοκάμια του καπιταλισμού θα κατάφερναν να κυριαρχήσουν ακόμη και στις ρομαντικές σχέσεις. Είμαστε ανθρώπινα όντα και εύκολα μπορούμε να παρασυρθούμε· σκρολάρουμε στο Instagram, μας εμφανίζει αυτά τα ωραία παπούτσια που είχαμε βάλει στο μάτι και χωρίς να το καταλάβουμε, τσουπ, τα αγοράσαμε.

Έχουμε όμως ενοχές γι’ αυτό που κάναμε. Ξέρουμε ότι ίσως και να ήταν ένα λάθος, ότι ίσως και να μας συνεπήρε η στιγμή και ο ινφλουένσερ που τα φορούσε. Κι αν το πούμε στον σύντροφό μας, τι θα μας πει; Πιθανόν να μας αποκαλέσει «θύμα». Γι’ αυτό καλύτερα να τα δει μετά από λίγο καιρό κι αν ρωτήσει πότε τα πήραμε να του πούμε «Τώωωρα, πάει καιρός».

«Μόνο εσένα σκεφτόμουν μωράκι»

Μερικοί ρωτούν κατά τη διάρκεια του σεξ «τι σκέφτεσαι μωρό μου;» και ψύχραιμα θα πούμε ότι το timing δεν είναι καλό· γι’ αυτό ο παρτενέρ καταφεύγει στο ψέμα. Κατά τ’ άλλα μην ανησυχείτε, σχεδόν όλοι φαντασιώνονται κάποιον άλλο πού και πού.

«Ωχ το ξέχασα»

Άλλο ένα ψέμα που βαραίνει αποκλειστικά το ανδρικό φύλο. Και η αλήθεια είναι ότι ίσως οι άντρες να το λένε λίγο περισσότερο. Για παράδειγμα, όποτε «ξεχνούν» να φέρουν αυτό που ζήτησε η σύντροφος από το σούπερ μάρκετ. Προφανώς δεν το «ξέχασαν», απλά πέρασαν μπροστά από το σούπερ μάρκετ, το θυμήθηκαν, κουράστηκαν και μόνο στη σκέψη να σταματήσουν, οπότε και συνέχισαν κανονικά στον δρόμο για το σπίτι.

Οι γυναίκες, δε, διαφέρουν στο ότι το κρύβουν καλύτερα επειδή δεν το χρησιμοποιούν για ψύλλου πήδημα. Θα το χρησιμοποιήσουν για κάτι σοβαρό· όπως όταν έρθει η ώρα επίσκεψης στα πεθερικά.

«Καθυστέρησα λίγο στη δουλειά, έρχομαι»

Ως επί το πλείστον, αυτό είναι ένα αθώο ψεματάκι. Περί απιστίας δεν πρόκειται, καθώς δύσκολα αργεί κανείς λίγο όταν θέλει να απατήσει τον σύντροφό του. Συνήθως πρόκειται περί μπίρας κάτω από το γραφείο.

«Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου»

Τις περισσότερες φορές που το λέει αυτό ένας από τους δύο, πιθανότατα ξέρει πολύ καλά για ποιον λόγο είναι νευριασμένος ο σύντροφός του. Απλά ήθελε να το κάνει (αυτό για το οποίο είπε ψέματα), το έκανε και τώρα πετάει χαρταετό.

«Θυμάσαι που σου είπα ότι…»

Αυτός που λέει το ψέμα, πιθανόν, ξέχασε να πει κάτι σημαντικό στον σύντροφό του, κι όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, θεώρησε ότι το σωστό είναι να ρίξει το βάρος της ευθύνης στον σύντροφό του, αντί να παραδεχτεί ότι δεν ενημέρωσε ποτέ. 

Το «Ωχ, το ξέχασα» καμιά φορά είναι απάντηση στο «Θυμάσαι που σου είπα ότι…». Και φυσικά, δεν αποκλείεται να λένε και οι δύο ψέματα. Για παράδειγμα: «Θυμάσαι που σου είπα ότι σήμερα θα πάμε στους γονείς μου»; «Ωχ, το ξέχασα». Μόνο που εδώ το «Ωχ το ξέχασα» σημαίνει «το πιο πιθανό είναι να μου το είπες, αλλά εγώ δε σε πρόσεχα και τώρα πρέπει κάπως πρέπει να τα μπαλώσω. Ψεύτες.

«Το είχα στο αθόρυβο»

Κάποιες στιγμές ο σύντροφός σου θέλει να αράξει με τους φίλους του και να πιει μπίρες. Άσ’ τον στην ησυχία του, για να μη σου λέει ψέματα.

«Φυσικά τελείωσα»

Εντάξει, αυτό το αστείο το φορτώνονται αποκλειστικά οι γυναίκες. Ένας άντρας πρέπει να είναι υπερβολικά ταλαντούχος ψεύτης για να προσποιηθεί οργασμό. Συγκεκριμένα, να φοράει προφυλακτικό, και να πάει με ταχύτητα νίντζα στο μπάνιο με το που «τελειώσει». Είναι αθώο ψέμα, γιατί κάποιες φορές ξέρεις πως ό,τι και να συμβεί δε θα τελειώσεις.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα