1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Τα ΝΕΑ των ανέργων 7/12/2020 : Πρόγραμμα 18-29, Επιδόματα και κάρτα ανεργίας – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Tilegrafimanews Ειδησεις

Τα ΝΕΑ των ανέργων 7/12/2020 : Πρόγραμμα 18-29, Επιδόματα και κάρτα ανεργίας – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Οι δράσεις του ΟΑΕΔ.
Ειδήσεις: Συνολικά 4.350 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο του 2020, μέσω των βελτιωμένων προγραμμάτων απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr), σημειώνοντας αύξηση κατά 180% σε ετήσια βάση και κατά 220% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018.

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα αναδρομικά ΕΔΩ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά το lockdown και τις σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας, η απορροφητικότητα των ενισχυμένων προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ συνεχίζει να κινείται σε ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και η ζήτηση των επιχειρήσεων για τις νέες θέσεις εργασίας των προγραμμάτων απασχόλησης που ενεργοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες παραμένει μεγάλη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως σημειώνουν ΤΑ ΝΕΑ, από τις 4.350 προσλήψεις ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, οι 2.100 υλοποιήθηκαν, μέσω του προγράμματος απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω, που «έκλεισε» για νέες αιτήσεις, αφού υπερκαλύφθηκαν οι θέσεις, 1.350 προσλήψεις ολοκληρώθηκαν, μέσω του προγράμματος απασχόλησης ανέργων 18-29, που έχει ξεπεράσει το 50% σε απορροφητικότητα των προσφερόμενων θέσεων, ενώ 325 προσλήψεις αφορούν στο πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων 22-29 ετών, που καταγράφει κάλυψη άνω του 35% των θέσεων.

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Ειδικότερα, ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα παρακάτω επτά ανοιχτά προγράμματα 38.600 νέων θέσεων, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών:

  • 1. Πρόγραμμα επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών, με ελάχιστες μικτές απολαβές τα 830 ευρώ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830 ευρώ μηνιαία.
  • 2. Πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών με νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
  • 3. Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών με 8.000 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
  • 4. Πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 15 μηνών, στους εξής κλάδους: 1) ενέργεια, 2) βιοεπιστήμες και υγεία-φάρμακα, 3) περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη-κλιματική αλλαγή, 4) πολιτισμός, τουρισμός, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, 5) επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, 6) μεταποίηση-βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) υλικά-κατασκευές και 9) μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα (Logistics). Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαία.
  • 5. Πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
  • 6. Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών με 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας επτά μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 100% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, καθώς ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).
  • 7. Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στα παραπάνω προγράμματα έχουν απλουστευθεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, μετά το τέλος της επιχορήγησης. Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Τα ΝΕΑ των ανέργων 7/12/2020 : Πρόγραμμα 18-29, Επιδόματα και κάρτα ανεργίας – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) μπορεί να εγγραφεί οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 15-74 ετών το οποίο:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

  • δεν έχει εργασία,
  • δεν είναι μαθητής, σπουδαστής ή φοιτητής οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας,
  • είναι διαθέσιμο στην αγορά εργασίας και
  • αναζητά ενεργά απασχόληση.

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα ΕΔΩ

Δικαιολογητικά για κάρτα ανεργίας 2018: Τι ζητά ο ΟΑΕΔ

Για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1. Οι άνεργοι που εμφανίζονται ως εξαρτώμενα μέλη θα προσκομίζουν το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ή το Ε1 του ατόμου του οποίου τελούν υπό την προστασία καθώς και παραστατικό μέσω του οποίου δηλώνεται η άρση του λόγου εξάρτησης, όπου αυτό απαιτείται.

Για όσους φορολογούμενους δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος απαιτείται μόνο η κατάθεση συγκεκριμένου υποδείγματος υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986 , η οποία θα φέρει τη βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής του δηλούντος.

Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο κ.λ.π.).
Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.Ο ΟΑΕΔ διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό θεωρείται απαραίτητο για τον έλεγχο ανεργίας.
Δικαιολογητικά για κάρτα ανεργίας
Δικαιολογητικά για κάρτα ανεργίας 2018: Η εγγραφή
Η εγγραφή πραγματοποιείται στο Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής στην οποία υπάγεται ο άνεργος, σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

Μετά την εγγραφή του, ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει το έγγραφο «Απόδοση στοιχείων ταυτοποίησης στη Διαδικτυακή Πύλη» (κωδικοί πρόσβασης).

Μέσω του εγγράφου αυτού ο συναλλασσόμενος μπορεί να κάνει την εγγραφή του στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (eServices IIS) του Οργανισμού και να κάνει χρήση ως πιστοποιημένος χρήστης.

Τα ΝΕΑ των ανέργων 7/12/2020 : Πρόγραμμα 18-29, Επιδόματα και κάρτα ανεργίας – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Τελευταία νέα.

Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα επιλαχόντων του γραπτού διαγωνισμού της Προκήρυξης ΑΣΕΠ υπ’ αριθ. 1Γ/2017 (Φ.Ε.Κ. 40/01-12-2017και ΦΕΚ 44/21-12-2017, Τεύχη Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση 120 θέσεων κλάδου ΠΕ Τελωνειακών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τα ίδια τυπικά και πρόσθετα προσόντα, όπως ακριβώς ορίζονται στην προκήρυξη.

Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «Διαύγεια» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με τον Α.Μ. υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων, μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για τον διορισμό τους στην ΑΑΔΕ επισκεπτόμενοι τον ιστότοπό της, www aade.gr

Κοινωνικό μέρισμα 2020, Επίδομα θέρμανσης πετρελαίου , Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ : Οδηγός

Εδώ θα κάνετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 2020 : Koinonikomerisma.Gr – 800 ευρώ ΕΡΓΑΝΗ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ :Πότε ξεκλειδώνουν τα παγωμένα αναδρομικά ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – Κοινωνικό μέρισμα 2020

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα