1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Τα μηνύματα που καλό είναι να μην στείλεις


Οι νόμοι του μηνύματος συχνά-πυκνά αλλάζουν, και κάποιοι είναι εντελώς προσωπικοί. Για παράδειγμα, δεν πρόκειται να σου την πούμε σε αυτό το κείμενο αν έχεις την συνήθεια να γράφεις με greeklish, επειδή για να το κάνεις αυτό, μάλλον το έχεις πάρει απόφαση εδώ και καιρό.

Όχι, αυτό είναι ένα κείμενο για πράγματα που κάνεις (και κάνω εγώ, και κάνει η γειτόνισσα, και κάνουμε όλοι γενικά) χωρίς να το καταλαβαίνεις. Και αν δεν είσαι ιδιαίτερα ενοχικός άνθρωπος, για να σκέφτεσαι αμέσως μετά “Τι έκανα λάθος;”, μάλλον δεν θα καταλάβεις ποτέ γιατί δεν σου απάντησε έπειτα από εκείνο το μήνυμα.

Εναλλακτικά, αν τόσο καιρό ζούσες κάτω από μια πέτρα και δεν έχεις φλερτάρει μέσω μηνυμάτων ποτέ, αυτή μπορεί να είναι μια καλή εισαγωγή. Ιδού τα πράγματα που απαγορεύεται διά ροπάλου να κάνεις όταν μιλάς με μηνύματα.

Γεια. Γεια. Γεια σου. Γεια.
Μετά το πρώτο “Γεια”, συνήθως έρχεται απάντηση. Μετά το δεύτερο αναπάντητο “Γεια”, θα έλεγε κάποιος πιο γλυκούλης από εμάς, είναι καλό να τα παρατήσεις. Εμείς όμως δεν είμαστε γλυκούληδες και θα σου προτείνουμε να πιάνεις τα ξεκάθαρα μηνύματα από την αρχή, και να προχωράς με την ζωή σου. Άσκοπα χαλάς το κέφι σου περιμένοντας απάντηση, άσκοπα χαλάς και το κέφι του άλλου ατόμου που θα μπει πάλι στη φάση να βλέπει ότι έχει αδιάβαστο μήνυμα και να συνεχίζει να το αγνοεί. Βασικά…

…μην λες μόνο εσύ το “Γεια”
Ναι, μπορεί να έχεις μπλέξει με έναν άνθρωπο που δεν τα πάει πολύ καλά με την επικοινωνία. Κρίμα. Να μάθει να επικοινωνεί καλύτερα. Το να έχουμε δύο ανθρώπους που αλληλεπιδρούν (ακόμα κι αν υπάρχει όντως ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές) και μόνο ο ένας να παίρνει πάντα την πρωτοβουλία είναι από τους πιο εύκολους τρόπους να ξεκινήσεις μια σχέση με ήδη χαλασμένα θεμέλια. Απλά σταμάτα να στέλνεις για λίγο καιρό. Θα απαντηθούν περισσότερα ερωτήματα απ’ ό,τι περιμένεις.

Τα emoji δεν είναι φίλοι σου
Μία φατσούλα είναι οκέι. Δύο φατσούλες, άντε. Αν βάλεις κανένα άκυρο ή ψαγμένο, μια νεκροκεφαλή ας πούμε, να το πάρει το ποτάμι. Οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι υπερβολή και θα κάνει το άλλο άτομο να νιώσει ότι μιλάει με έναν έφηβο, πιθανότατα το 2005 στο myspace, όταν τα emoji ήταν ακόμα κάτι που μπορούσε να προκαλέσει γέλιο ή ενθουσιασμό.

Θέλεις να δεις το πέος μου;
Μετά από τόσο κράξιμο στο ίντερνετ πολλοί άντρες θα το ξανασκεφτούν προτού στείλουν το πέος τους όταν το πλαίσιο της κουβέντας δεν σηκώνει πέος. Επειδή όμως ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια καλή αλλαγή χωρίς βλάκες που προσπαθούν να κοροϊδέψουν το σύστημα – και για να μην γίνεις τέτοιου είδους βλάκας και εσύ – θα το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: Το να πηγαίνεις μία κουβέντα στο σούπερ σεξουαλικό από το πουθενά είναι και αυτό παρενόχληση. Κι ας μην έχεις δώσει φωτογραφικά ντοκουμέντα για να σε κάνει cancel το άλλο άτομο στο Instagram. Επίσης, επειδή είπαμε “πέος”, δεν σημαίνει πως και μία γυναίκα, ένα non-binary άτομο ή ένα άτομο που αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει δεν μπορεί να κάνει τέτοιες καφρίλες. Σε βλέπουμε.

Τα μεγάλα μηνύματα είναι πολύ προτιμότερα από…
…αυτό
που βλέπεις να
σμβυαινει
συμβαίνει*
σε αυτή την παράγραφο
Δεν νομίζεις;

Σταμάτα να έχεις λογική νηπιαγωγείου
Όταν ήμασταν μικρά και ένα αγοράκι γούσταρε ένα κοριτσάκι, πήγαινε και του τραβούσε τα μαλλιά. Και δεν θα κάνουμε κουβέντα για πατριαρχία εδώ, θα πούμε απλώς πως τα παιδιά είναι χαζά και δεν έχουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες για να τραβήξουν την προσοχή των πιθανών συντρόφων πιο πετυχημένα και διακριτικά. Κοινώς: Μην στέλνεις μηνύματα και μην αφήνεις σχόλια κάτω από posts ανθρώπων που γουστάρεις κράζοντάς τους με το γάντι. Κανένας υγιής άνθρωπος δεν θα νιώσει ερωτική έλξη για έναν τύπο που πετάγεται από το πουθενά και του λέει κάτι σαν “Ε, εσύ! Είσαι μ*λάκας!”. Σοβαρέψου λίγο. Επίσης, αν το κάνεις αυτό ως ενήλικος, τότε θα κάνουμε τεράστια κουβέντα για την πατριαρχία, επειδή μάλλον είσαι πιόνι της.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα