1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Τα λάθη που κάνετε στην περιποίηση των μαλλιών σας

Πόσο συχνά πρέπει να λούζομαι; Είναι απαραίτητο ή όχι το conditioner; Σωστά λέγαν’ οι γιαγιάδες μας, ζεστό νερό για το λούσιμο και κρύο για το ξέβγαλμα; Απαντήσεις σε αυτές και άλλες απορίες, για να είναι τα μαλλιά σας πάντα… στην τρίχα.

Λούζεστε είτε πολύ συχνά, είτε όχι αρκετά συχνά

Οι περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν στην πρώτη παγίδα, αυτή του πολύ συχνού λουσίματος. Αν και η «σωστή» συχνότητα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, που περιλαμβάνουν τον τύπο των μαλλιών σας και την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείτε, ένας γενικός κανόνας λέει ότι τα λιπαρά μαλλιά πρέπει να λούζονται μέρα παρά μέρα, και τα ξηρά ή σγουρά μαλλιά δύο, το πολύ τρεις, φορές την εβδομάδα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς –επειδή για παράδειγμα γυμνάζεστε καθημερινά– τουλάχιστον αποφύγετε το σαμπουάν, και χρησιμοποιείστε είτε σκέτο νερό, είτε μόνο conditioner.

Χρησιμοποιείτε υπερβολικά πολύ σαμπουάν

Το σαμπουάν πρέπει να απλώνεται μόνο στις ρίζες των μαλλιών, όχι σε όλο το μήκος τους, καθότι στεγνώνει την τρίχα από τα φυσικά της έλαια. Βουρτσίστε καλά τα μαλλιά σας πριν τα βρέξετε, και εν συνεχεία βρέξτε τα, απλώστε το σαμπουάν και κάντε απαλό μασάζ σε όλο το κρανίο με τις άκρες των δαχτύλων –όχι με τα νύχια, για να αποφύγετε να δημιουργήσετε αμυχές.

Ξεχνάτε το conditioner

Κρέμα μαλλιών δεν χρειάζονται μόνο τα ξηρά μαλλιά –είναι απαραίτητο βήμα κάθε λουσίματος για κάθε τύπο μαλλιών.

Χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό

Το πολύ ζεστό νερό κάνει ζημιά στο χρώμα των βαμμένων μαλλιών, και επίσης ενεργοποιεί τους αδένες που παράγουν λιπαρότητα, σε κάθε τύπο μαλλιών. Η ιδανική θερμοκρασία νερού είναι χλιαρό προς το κρύο –ο μύθος που θέλει το κρύο νερό να μην καθαρίζει τα μαλλιά επαρκώς είναι ακριβώς αυτό: μύθος.

Στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πετσέτα

Η πετσέτα δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό και καταστρέφει τους θύλακες της τρίχας. Ιδανικά, αυτό που θα έπρεπε να κάνετε είναι να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά –χωρίς πετσέτα, πιστολάκι ή οτιδήποτε άλλο. Επειδή αυτό –το ξέρουμε– χρειάζεται μια αιωνιότητα, αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να τυλίξετε τα μαλλιά σας σε ένα βαμβακερό T-shirt, που θα απορροφήσει την υγρασία καλύτερα από την πετσέτα, χωρίς να δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό.

Τα βουρτσίζετε πολύ και συχνά

Το συχνό βούρτσισμα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα μαλλιά. Χρησιμοποιείστε μια χτένα με φαρδιά δόντια για να τα ξεμπερδέψετε όταν είναι ακόμα βρεγμένα, και βουρτσίστε τα μόνο στεγνά και το πολύ μια φορά τη μέρα. Αυτό, για τα ίσια μαλλιά. Τις μπούκλες (θα έπρεπε να ξέρετε ότι) δεν τις ακουμπάμε στεγνές για κανένα λόγο –ούτε με βούρτσα, ούτε με χτένα, ούτε με τίποτα.

Κοιμάστε με τα μαλλιά λυτά

Αν έχετε μακριά ή μεσαίου μήκους μαλλιά, είναι καλύτερη ιδέα να τα κάνετε δύο πλεξούδες πριν κοιμηθείτε. Θα τα προστατεύσετε, έτσι, από φριζάρισμα και κόμπους, και θα χρειαστείτε και πολύ λιγότερη ώρα για να ετοιμαστείτε το πρωί.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα