1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ταλιατέλες με γαρίδες, πράσα και φέτα | Συνταγές


Ταλιατέλες με γαρίδες, πράσα και φέτα. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 12 γαρίδες μεγάλου μεγέθους καθαρισμένες 
  • 280 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 600 γρ. πράσα κομμένα διαγώνια (πάχος 1 εκ.)
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική με φρέσκες ντομάτες ή κονκασέ (συνταγή εδώ)
  • 220 ml  λευκό κρασί
  • 150 ml ζωμό λαχανικών 
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια τους.
  2. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, την καυτερή πιπερίτσα, λίγο βούτυρο, τα πράσα και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 1 λ περίπου.
  3. Προσθέτετε τις γαρίδες, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι (εάν βάλετε την καυτερή πιπερίτσα δεν χρησιμοποιείτε πιπέρι) και σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λ μόνο και από τις 2 πλευρές τους.  Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να βράσει για 1 λ μόνο, για να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Κατόπιν ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα και αφήνετε να βράσουν για 2 λ να δέσει η σάλτσα.
  4. Όταν  οι ταλιατέλες είναι έτοιμες, τις ρίχνετε στο τηγάνι, αλατίζετε ελαφρά, ανακατεύετε πολύ απαλά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρετε σε 4 πιάτα και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

PRAWN-CHORIZO

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ταλιατέλες με γαρίδες, πράσα και φέτα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα