1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τάρτα φράουλας με τραγανή βάση και υπέροχη κρέμα βανίλιας | Συνταγές


Μια υπέροχη τάρτα με τραγανή βάση με κουλουράκια, με στρώση φράουλας ή με μπανάνες αν είναι της αρεσκείας σας ή αν η φράουλα δεν είναι στην εποχή της και με πεντανόστιμη βελούδινη κρέμα βανίλιας καλυμμένη με σαντιγί και έξτρα φράουλες ή μπανάνες. Μια εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε τη τέλεια τάρτα με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση: 
  • 1½ φλ. τσαγιού, θρυμματισμένα σε σκόνη τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού και κανέλας  εμπορίου ή βλέπε συνταγή εδώ 
  • 6 γεμάτες κ.σ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα ταρτιέρας
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • Για τη κρέμα γέμισης:
  • 4 κρόκους αυγών ελαφρώς χτυπημένους 
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες (ή και με 2% λιπαρά)
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 700 γρ. φράουλες 
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, κρύα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Θρυμματίζετε στο multi, σε σκόνη τα κουλουράκια (θα χρειαστείτε 7-9 περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους) ώστε να έχετε 1,5 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη κουλουράκια. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάσταση βάσης 24 εκ. περίπου και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς τα ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματά της. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 6 λ, τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Για τη κρέμα γέμισης: Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους αυγών, τους χτυπάτε με σύρμα ελαφρώς, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Σε άλλο μπολάκι αναμιγνύετε καλά τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. 
  4. Βάζετε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά το μείγμα γάλακτος κρόκων ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να αρχίσει το μείγμα να φτάνει σε σημείο βρασμού και να αρχίσει να πήζει. Από αυτό το σημείο συνεχίζετε το ανακάτεμα για επιπλέον 1 λ περίπου ή μέχρι να πήξει.
  5.  Προσθέτετε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενσωματωθούν. Αφήνετε τη κρέμα στην άκρη για 20 λ περίπου ή μέχρι να κρυώσει ελαφρώς ανακατεύοντας συχνά, στη συνέχεια τη καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη (με τη μεμβράνη καλύπτετε τη κρέμα όχι τη κατσαρόλα) και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Όση ώρα κρυώνει η κρέμα πλένετε τις φράουλες και κόβετε σε 8-9 (ή όσες απαιτηθούν από αυτές) σε μεγάλα κομμάτια και τις στρώνετε πάνω από τη ψημένη βάση, φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  7. Μόλις κρυώσει η κρέμα την απλώνετε ισομερώς πάνω από τις φράουλες, ισιώνετε την επιφάνειά της, τη καλύπτετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο σας για 2 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να κρυώσει, πήξει και σταθεροποιηθεί πολύ καλά. 
  8. Για το σερβίρισμα: Λίγο πριν το σερβίρισμα, κτυπάτε με το μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί την οποία στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη κρέμα γέμισης. Πλένετε και ψιλοκόβετε τις υπόλοιπες φράουλες τις τοποθετείτε πάνω από τη σαντιγί, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Φωτογραφίες με την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα φράουλας με τραγανή βάση και υπέροχη κρέμα βανίλιας

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα