1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τάρτα με μους σοκολάτας και φράουλες με 5 υλικά χωρίς ψήσιμο | Συνταγές


Μια φανταστική, δροσερή και γευστικότατη τάρτα με τραγανή βάση από μπισκότα όρεο και μια κρεμώδη, μεταξένια μους σοκολάτας γεμάτη με φρέσκες ζουμερές φράουλες. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα ονειρικό γλυκό, με τον τέλειο συνδυασμό, της σοκολάτας με τις φράουλες και τα μπισκότα όρεο, με 5 μόνο υλικά, που δεν απαιτείται ψήσιμο και που θα χρειαστεί βέβαια να περιμένετε για 4-6 ώρες να κρυώσει αλλά να είστε σίγουροι ότι θα το “καταβροχθίσετε” σε λίγα δευτερόλεπτα! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο ή θα το δοκιμάσετε;;;

Υλικά συνταγής

  • 280 γρ. μπισκότα όρεο + 10 μπισκότα επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 115 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. φράουλες ώριμες + 5-6 φράουλες επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 200 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας + λίγη επιπλέον τριμμένη για γαρνίρισμα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα όρεο, όπως είναι μαζί με την κρέμα τους, και τα θρυμματίζετε σε ψίχουλα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Εναλλακτικά τα θρυμματίζετε σταδιακά σε μούλτι τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε. 
  2. Aδειάζετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα 23 εκ. και το απλώνετε στη βάση και τα τοιχώματά της πιέζοντάς το προς τα κάτω, όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε. Το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε την γέμιση.
  3. Πλένετε τις φράουλες, μετά αφαιρείτε το κοτσανάκι τους, τις κόβετε στη μέση και τις αφήνετε σε δίσκο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ.
  4. Σε ένα κατσαρόλι ή στον φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνετε 1 φλ. τσαγιού από την κρέμα γάλακτος. Μόλις κάψει και πριν κοχλάσει την αποσύρετε από τη φωτιά, την ρίχνετε αμέσως στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την αφήνετε χωρίς να ανακατέψετε για 2 λ. Μετά ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και την αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  5. Χτυπάτε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί που να κάνει πτυχές και να στέκεται. Μετά μεταφέρετε σταδιακά τη σαντιγί στο μπολ με την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με μαρίζ, με πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, φροντίζοντας να ενσωματώνετε μετά από κάθε προσθήκη. 
  6. Βγάζετε τη βάση όρεο από το ψυγείο και στρώνετε σε όλη τη βάση της τις φράουλες, την μια δίπλα στην άλλη με το κομμένο κομμάτι προς τα κάτω. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα την έτοιμη μους σοκολάτας και την βάζετε το ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες ιδανικά για 1 βράδυ.
  7. Πριν τη σερβίρετε την διακοσμείτε στην επιφάνειά της με φράουλες, με mini ορεος ή κανονικά όρεος κομμένα στη μέση και στο κέντρο της πασπαλίζετε λίγη τριμμένη κουβερτούρα (στο ψιλό του τρίφτη). Καλή σας απόλαυση!

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα με μους σοκολάτας και φράουλες με 5 υλικά χωρίς ψήσιμο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα