1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τάρτα ‘Κροστάτα’ με φράουλες το απόλυτο Ιταλικό γλυκό | Συνταγές


Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη τάρτας Κροστάτα
  • 100 γρ. βούτυρο, κατά προτίμηση αγελαδινό, κρύο κομμένα σε μικρά κομμάτια 
  • 120 γρ. ζάχαρη 
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα
  • Για την μαρμελάδα φράουλας
  • 500 γρ. φράουλες ώριμες
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 40 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 λεμονιού ακέρωτου το ξύσμα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά 
  • 25 γρ. κορν φλάουρ + λίγο νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να το διαλύσετε
  • Για την διακόσμηση
  • 20-30 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 250 γρ. φράουλες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη ζύμη κροστάτα: Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά με τον γάντζο του μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το αυγό με το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν πλήρως.
  2. Όταν έχετε μια λεία καλά ομογενοποιημένη ζύμη την μεταφέρετε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ζυμώνετε πλάθοντάς τη σε σχήμα μπάλας. Την τυλίγετε καλά με μεβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λ. να “ξεκουραστεί. Εν τω μεταξύ εσείς φτιάχνετε την μαρμελάδα φράουλας.
  3. Για την μαρμελάδα φράουλας: Ξεπλένετε τις φράουλες καλά κάτω από μπόλικο τρεχούμενο νερό και μετά αφαιρείτε τον πράσινο μίσχο τους. Μην βγάλετε πρώτα τους μίσχους γιατί με το πλύσιμο οι φράουλες θα απορροφήσουν πολύ νερό στο εσωτερικό τους. 
  4. Κόβετε τις φράουλες στα 4 και τις μεταφέρετε σε μια μέτρια κατσαρόλα την οποία θα τοποθετήσετε σε μια μεγαλύτερη με νερό δηλ. σε μπεν μαρί. Προσθέτετε στη κατσαρόλα με τις φράουλες, την ζάχαρη άχνη και το νερό και με την βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά.
  5. Αφήνετε τις φράουλες στο μπεν μαρί να “μαγειρεύονται” για 5 λ και μετά προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού ανακατεύετε και αφήνετε να μαγειρευτούν για άλλα 20 λ. Στη συνέχεια τις αδειάζετε σε ένα σουρωτήρι και με την βοήθεια μιας σπάτουλας τις πιέζετε έτσι ώστε να πολτοποιηθούν οι φράουλες και να φιλτραριστούν καλά οι χυμοί αλλά και πολτός από τη φράουλα.
  6. Μεταφέρετε το στραγγισμένο μείγμα φράουλας πάλι στη μικρή κατσαρόλα προσθέτετε το βούτυρο και τα αυγά και αρχίζετε να ανακατεύετε το μείγμα, πάνω στο μπεν μαρί, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.
  7. Διαλύετε καλά το κορν φλάουρ με λίγο νερό, το ρίχνετε και αυτό στο μείγμα φράουλας και ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα πάνω στο μπεν μαρί για άλλα 5 λ. Μετά αποσύρετε τη μαρμελάδα σας από τη φωτιά, την μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λ σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. 
  8. Για την συναρμολόγηση: Βγάζετε τη ζύμη τάρτας από το ψυγείου την μεταφέρετε πάλι σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την “ανοίγετε” με πλάστη ώστε να έχετε το επιθυμητό πάχος των 0,5 εκ. περίπου.
  9. Με την βοήθεια του πλάστη μεταφέρετε το φύλλο σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα 22 εκ. και το στρώνετε πολύ καλά στη βάση και τα τοιχώματά της προσέχοντας να κολλήσει καλά στις άκρες πιέζοντάς το φύλλο ελαφρώς με τα δάχτυλά σας. Μετά αφαιρείτε την περίσσια ζύμη περιμετρικά με την βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού (δείτε πιο κάτω φωτος).
  10. Με ένα μαχαίρι τρυπάτε τη βάση της τάρτας, στρώνετε πάνω στη βάση μια λαδόκολλα και από πάνω τοποθετείτε φασόλια ή ρεβίθια ξερά για να υπάρχει βάρος και να μην φουσκώσει η ζύμη στο ψήσιμο. Την ψήνετε σε προθερμασμένο στους 185 βαθμούς φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λ. Την βγάζετε από τον φούρνο, αφαιρείτε τα όσπρια και την λαδόκολλα και μετά συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα και η βάση της τάρτας.
  11. Βγάζετε τη βάση από τον φούρνο και αφού κρυώσει αδειάζετε μέσα το κρύο μείγμα φράουλας. Ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 50-60 λ ιδανικά για 2 ώρες για να πήξει καλά το μείγμα μαρμελάδας και να μπορέσετε να το διακοσμήσετε και να το κόψετε σε μερίδες.
  12. Για την διακόσμηση: Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε τους μίσχους τους και τις κόβετε σε λεπτές φέτες πάχους 3-4 χιλιοστών. Διακοσμείτε την τάρτα σας με τις φράουλες σε σχήμα “ήλιου” (βλέπε φωτος). Λιώνετε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, φροντίζοντας να λιώσει πολύ καλά και μετά ραντίζετε τις φράουλες δίνοντάς του ένα ζικ ζακ σχήμα. Καλή σας απόλαυση.

Δείτε σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα