1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Σφουγγαρίστρες που σας κάνουν εύκολη την ζωή


Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και σίγουρα ένα καθαρό πάτωμα είναι πολύ σημαντικό για την καθαριότητα και την υγιεινή του σπιτιού.
Κλασική σφουγγαρίστρα

Η κλασική σφουγγαρίστρα φτιάχνεται από βαμβάκι και συνήθως είναι κατάλληλη για εξωτερικούς χώρους, όπως είναι το μπαλκόνι. Έχει ένα βασικό μειονέκτημα πως μπορεί να αφήσει μικρά χνούδια αν τη χρησιμοποιήσετε σε κάποιες συγκεκριμένες ποιότητες πατωμάτων. Δεν ενδείκνυται για ξύλινα πατώματα επειδή αφήνει αρκετή υγρασία καθώς σφουγγαρίζουμε. Η συγκεκριμένη σφουγγαρίστρα απορροφάει υγρά μέχρι και 2-3 φορές το βάρος της. Καλό είναι να μην είναι μεγάλη σε μέγεθος γιατί όσο πιο βαριά και μεγάλη είναι η βάση τόσο περισσότερο υγρό απορροφάει.

Σπογγώδης σφουγγαρίστρα

Η συγκεκριμένη σφουγγαρίστρα είναι ιδανική για ξύλινα πατώματα και πλακάκια. Προτιμάται συνήθως σε σημεία του σπιτιού που είναι δύσκολο να καθαριστούν λόγω ύψους. Είναι πολύ εύκολη στη χρήση αλλά το αρνητικό της είναι ότι δεν καθαρίζεται τόσο εύκολα καθώς είναι ένα σφουγγάρι και τα σφουγγάρια απορροφούν σε βάθος τις βρομιές και θέλουν τακτικά αλλαγή.

Σφουγγαρίστρα μικροϊνών

Είναι η καλύτερη επιλογή σφουγγαρίστρας για μέσα στο σπίτι. Είναι κατάλληλη για κάθε είδους πάτωμα, πάρα πολύ απορροφητική και δεν αφήνει χνούδια. Θεωρείται η καλύτερη σφουγγαρίστρα για υγρό σφουγγάρισμα αρκεί να τη στραγγίζετε πολύ καλά.

Επίπεδη σφουγγαρίστρα

Η επίπεδη σφουγγαρίστρα είναι ιδανική για πλακάκια, πατώματα laminate αλλά και ξύλινα πατώματα και δίνει μια γυαλιστερή όψη στο πάτωμα. Η επίπεδη σφουγγαρίστρα είναι κατάλληλη και για μαρμάρινα πατώματα ή πατώματα από γρανίτη επειδή απορροφά μικρή ποσότητα υγρού.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα