1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Συχνά λάθη που κάνεις στο καλοκαιρινό μακιγιάζ


Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει, το καθημερινό μακιγιάζ γίνεται όλο και πιο περίπλοκη υπόθεση. Δεν είναι τυχαίο πως μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για «τα πιο συχνά λάθη στο καλοκαιρινό μακιγιάζ» επιστρέφει περισσότερα από έξι εκατομμύρια αποτελέσματα. Στοίχημα ότι πολλά από αυτά τα κάνεις κι εσύ.

Δεν χρησιμοποιείς αδιάβροχα προϊόντα. Το ξέρουμε, κρίμα είναι η μάσκαρα που αγόρασες τον χειμώνα και δεν τελείωσες να πάει χαμένη. Ξέρεις τι άλλο είναι κρίμα όμως; Το να μπαίνουν στο μάτι σου κομματάκια μάσκαρας που έλιωσε από τον ιδρώτα εκεί που οδηγείς.

Βάζεις λάθος αντηλιακό στο πρόσωπο. Το αντηλιακό που πήρες από το σούπερ μάρκετ για το σώμα, κάνει γυαλάδα και λιπαρότητα στο πρόσωπο πάνω από την οποία δεν θα στρώσει ποτέ κανένα μέικ-απ –για το ρουζ που θα ακτινοβολεί καλύτερα να μην το συζητήσουμε. Επένδυσε σε ένα αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για να μην αφήνει ίχνος λιπαρότητας στο πρόσωπο, κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά αξίζει κάθε σεντ.

Παραλείπεις το primer. Όσο καλό και αν είναι το μέικ-απ σου, πολύ δύσκολα θα παραμείνει σταθερό όλη μέρα σε θερμοκρασίες 40 βαθμών υπό σκιά. Ακριβώς γι’ αυτό εφευρέθηκε το primer.

Φοράς το ίδιο μέικ-απ που φορούσες τον χειμώνα. Με την εξαίρεση ελάχιστων ανθρώπων, οι περισσότεροι σκουραίνουμε έστω και ελάχιστα το καλοκαίρι, ακόμα και αν δεν κάνουμε ηλιοθεραπεία με τις ώρες. Αντίστοιχα πρέπει να «σκουρύνει» έναν (ενίοτε και δύο, αναλόγως πόσο μαυρίζεις) τόνο το μέικ-απ σου, για να μην κάνει την διαβόητη διχρωμία ανάμεσα στο πρόσωπο και τον λαιμό σου.

Δεν ενυδατώνεις το δέρμα σωστά. Άντε πες και στα 25 σου, τον χειμώνα μπορεί να μην πολυχρειάζεται. Το καλοκαίρι όμως η επιδερμίδα σου διψάει ακριβώς όπως ο υπόλοιπος οργανισμός σου. Αυτά τα γουβάκια που κάνει το μέικ-απ πάνω στο δέρμα σου, ας πούμε, σε έλλειψη ενυδάτωσης οφείλονται.

Δεν αποθηκεύεις σωστά τα καλλυντικά σου. Με την μάλλον απίθανη εξαίρεση να έχεις το air condition αναμμένο όλη μέρα (και να πιάνει και το μπάνιο σου) το ντουλάπι του μπάνιου το καλοκαίρι δεν είναι φιλόξενο μέρος για τα υγρά καλλυντικά σου. Βρες το πιο δροσερό και σκιερό μέρος του σπιτιού, και αποθήκευσέ τα εκεί.

Το παρακάνεις με το ρουζ. Είναι καλοκαίρι, τα μάγουλά σου κοκκινίζουν έτσι κι αλλιώς. Αν θέλεις οπωσδήποτε ρουζ, άπλωσε την ελάχιστη δυνατή ποσότητα, και προτίμησε μπρονζέ/ πορτοκαλίζουσες αποχρώσεις αντί του κλασικού χειμωνιάτικου ροζ.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα