1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με Ζέρβα και Καλαφάτη σήμερα στη Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, το Άγιον Όρος και το Φανάρι.

Ο κ.κ. Ελπιδοφόρος, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα, Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, στο ΥΜΑΘ με τον υφυπουργό Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη και στο Δημαρχιακό Μέγαρο με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα περιηγηθεί σήμερα σε θρησκευτικά μνημεία, ναούς και μοναστήρια, ενώ το πρωί της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου ο θα χοροστατήσει της Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα του Σαββάτου πρόκειται να αναχωρήσει για την Ουρανούπολη από όπου με ιδιωτικό σκάφος θα μεταβούν στο Άγιον Όρος. Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τον τάφο του Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και του Αλέξανδρου, του 4ου γιου του Μ. Αλεξάνδρου.

Την Τετάρτη στις 2 Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα μεταβεί στην Κομοτηνή. Το απόγευμα στις 7 θα γίνει η τελετή απονομής Επίτιμου Διδακτορικού στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο από το Πανεπιστήμιο της Θράκης.

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ και θα αναχωρήσει για Κωνσταντινούπολη. Την Παρασκευή 4 Μαρτίου θα επισκεφθεί την περιοχή του Μεγάλου Ρεύματος και με ιδιωτικό σκάφος θα μεταβεί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία, τον Ιππόδρομο, την Παναγία των Βλαχερνών, τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής του Βαλουκλή.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου θα εκκλησιαστεί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου της Λειτουργίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ενώ μετά τη Λειτουργία θα γίνουν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου θα αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα