1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Συμπεριφορές που σε βάζουν σε κίνδυνο να σε εκμεταλλευτούν


Το να μπορείς να βάζεις τον εαυτό σου στην θέση των άλλων και να καταλαβαίνεις τον πόνο τους είναι μεγάλο χάρισμα. Σε κάνει άνθρωπο που μπορεί να νοιάζεται περισσότερο και να θέλει να βοηθήσει τους γύρω του. Επίσης μπορεί να σε κάνει ιδανικό θύμα για κάποιον που αρνείται να μεγαλώσει και θέλει κάποιον να του τα φέρνει όλα έτοιμα.

Άρα, ναι, μπορείς να γίνεις “υπερβολικά καλός άνθρωπος”, και μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Και η ανεξέλεγκτη ενσυναίσθηση είναι μόνο ένας από τους τρόπους που ίσως δεν προστατεύεις αρκετά τον εαυτό σου από κάθε είδους επιτήδειους.

Δημιουργείς σχέσεις αλληλεξάρτησης
Κάποιο πολύ βαθύ (και ενίοτε τραυματικό) γεγονός έγραψε τα ονόματά σας στα άστρα, και αυτό δεν θα ξεγράψει ποτέ. Χρειάζεστε ο ένας την παρουσία του άλλου για να συνεχίσετε να ζείτε. Ανθυγιεινό σε κάθε πλαίσιο, θα πούμε εμείς, αλλά φαντάσου να νομίζεις ότι το έχεις αυτό με έναν άνθρωπο που στην πραγματικότητα δεν προσφέρει κάτι, και σε έχει απλώς να τον φροντίζεις με συναισθηματικούς εκβιασμούς.

Είσαι υπερβολικά εξωστρεφής
Που δεν είναι κακό από μόνο του, μπορείς να είσαι ο πιο εξωστρεφής άνθρωπος στον κόσμο, αλλά δεν γίνεται κάποια στιγμή να μην κάνεις ένα διάλειμμα για να φροντίσεις τον εαυτό σου. Το να έχεις συνεχώς την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα σε κάποια κοινωνική σύμβαση – άρα πρέπει να φέρεσαι και καταλλήλως – είναι πολύ εύκολος τρόπος να καταπατηθούν τα όριά σου.

Σε έχει πιάσει απελπισία
Κρίση ηλικίας; Κοινωνία που σου λέει ότι τελειώνουν τα ωάριά σου; Παρθένος κάποιας ηλικίας; Όλα παίζουν, και όλα είναι κατανοητά. Η απελπισία όμως δεν είναι καλός σύμβουλος. Και μπορεί να σε βάλει σε μεγάλο κίνδυνο.

Δεν παραδέχεσαι ποτέ ήττα
Δεν θα αφήσεις μια σχέση να τελειώσει μέχρι να τα έχεις δοκιμάσει όλα. Το θέμα είναι ότι οι επιλογές σου δεν θα τελειώσουν ποτέ, και εσύ μάλλον θα έχεις καταφέρει και τον αρχικό σου στόχο στα κρυφά: Να παραμείνεις στην τοξική σχέση. Το να έχεις τσαγανό και να μην τα παρατάς είναι καλό πράγμα, όπως και το να έχεις υπομονή. Οι άνθρωποι που θα το εκμεταλλευτούν αυτό είναι το πρόβλημα, και πόσο καιρό θα τους το επιτρέπεις.

 




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα