1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Συμβουλές για να χάσουμε γρήγορα λίπος


Γράφει η Χριστίνα Αλεξοπούλου – Διατροφολόγος

Βρισκόμαστε σε εκείνη την εποχή του έτους που σιγά σιγά αρχίζει να μας απασχολεί η εμφάνισή μας στην παραλία. Και τι χειρότερο από το να παρατηρούμε στο σώμα μας περιοχές με λίπος, οι οποίες όχι μόνο μας ενοχλούν, αλλά ταυτόχρονα μας κάνουν να θέλουμε να τις διώξουμε από πάνω μας το συντομότερο δυνατόν;

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα tips προκειμένου να μπορέσετε να ξεφορτωθείτε το περιττό λίπος και να αισθανθείτε καλύτερα με το σώμα σας.

Ετοιμάστε φαγητό από το σπίτι

Αφιερώστε µερικές ώρες την εβδοµάδα για να προετοιµάσετε το ταπεράκι που θα πάρετε μαζί σας στη δουλειά. Πάρτε μαζί σας λαχανικά, φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς για σνακ και στο κυρίως σας γεύμα εστιάστε στην πρωτεΐνη με σαλάτα χωρίς κάποιο αμυλούχο συνοδευτικό μαζί πχ ψωμί, ρύζι, κριθαράκι, πατάτες. Η διαδικασία αυτή μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα χρονοβόρα και κουραστική, θα σας γλιτώσει όμως από τον κίνδυνο να παραγγείλετε κάτι από έξω, το οποίο σίγουρα θα είναι αρκετά πιο επιβαρυμένο σε λίπος.

Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Τα φρούτα και τα λαχανικά ως γνωστόν έχουν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά, έχουν πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, παρέχουν ελάχιστες θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, γεγονός που θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να χορτάσει. Προσπαθήστε να τρώτε φρούτα και λαχανικά στα ενδιάμεσα σνακ της ημέρας και να συνοδεύετε κάθε μεσημεριανό σας γεύμα με αρκετή ποσότητα σαλάτας με ωμά, βραστά ή ψητά λαχανικά.

Μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης

Η ζάχαρη αναμφισβήτητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας και πολλοί από εμάς έχουμε εθιστεί σε αυτήν ζητώντας την ακόμα και σε καθημερινή βάση. Η συχνή κατανάλωσή της όμως μας προσδίδει αρκετές θερμίδες και συνεπώς οδηγεί στην αύξηση του βάρους μας. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με αποξηραμένα φρούτα, με μέλι ή χρησιμοποιώντας τη κανέλα, ενώ παράλληλα προσπαθήστε να τη μειώσετε και τον καφέ σας.

Μειώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Το κόκκινο κρέας, σε οποιαδήποτε μορφή το καταναλώσετε (μπριζόλα, φιλέτο, μπιφτέκι), είναι γνωστό πως είναι αρκετά επιβαρυμένο σε κορεσμένο λίπος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αύξηση του λίπους στο σώμα σας, καθώς και για την εκδήλωση διαφόρων ασθενειών. Προσπαθήστε να μην τρώτε παραπάνω από 1 φορά/εβδομάδα κόκκινο κρέας και αντικαταστήσετε τις υπόλοιπες μέρες με ψάρι, το οποίο περιέχει τα ευεργετικά ω-3 λιπαρά.

Καταναλώστε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά

Καταναλώστε γαλακτοκομικά προϊόντα, γάλα και γιαούρτι χαμηλά σε λιπαρά με 1,5 και 2% λιπαρά αντίστοιχα, καθώς τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κορεσμένο λίπος, το οποίο θα αυξήσει και το συνολικό λίπος στο σώμα σας.

Καταναλώστε τυριά χαμηλά σε λιπαρά

Αντικαταστήστε τα κίτρινα και σκληρά τυριά όπως κασέρι, γραβιέρα, παρμεζάνα, τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα σε κορεσμένο λίπος με αντίστοιχα τυριά χαμηλά σε λιπαρά όπως Cottage Flair, Κατίκι Δομοκού, Fina, Milner κλπ, γλιτώνοντας κατ’αυτόν τον τρόπο την υψηλή πρόσληψη λίπους.

Καταναλώστε καυτερά τρόφιμα

Έχει αποδειχθεί πως η καψαϊκίνη, ένωση η οποία προσδίδει την καυτερή γεύση στην πιπεριά μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας κατά 23%. Για το λόγο αυτό καλό είναι να προσθέτετε ψιλοκομμένες πιπεριές όταν μαγειρεύτε.

 Μείνετε ενυδατωμένοι

Όλες οι χημικές αντιδράσεις του οργανισμού σας συμπεριλαμβανομένου και του μεταβολισμού σας εξαρτώνται από το νερό. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, όταν ο οργανισμός σας είναι αφυδατωμένος καίτε περίπου 2% λιγότερες θερμίδες. Προσπαθήστε λοιπόν να καταναλώνετε 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως.

Πιείτε πράσινο τσάι

Η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού θα ξυπνήσει τον µεταβολισµό σας και υπάρχουν έρευνες που το αποδεικνύουν αυτό, αφού όσοι πίνουν τρεις φορές τη µέρα πράσινο τσάι ενεργοποιούν τον µεταβολισµό τους κατά 4%. Αυτό σηµαίνει ότι θα καίτε περίπου 60 θερµίδες παραπάνω την ηµέρα.

Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ

Η αλκοόλη είναι μία ουσία, η οποία περιέχεται στο αλκοόλ και η οποία δεν μεταβολίζεται και δεν αποβάλλεται εύκολα από τον οργανισμό σας. Συνεπώς, μένει και εναποτίθεται στον οργανισμό σας με τη μορφή λίπους. Προσπαθήστε λοιπόν να περιορίσετε στο ελάχιστο την εβδομαδιαία κατανάλωση αλκοόλ, ενώ παράλληλα προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε το αλκοόλ (κρασί, μπύρα, ούζο, βότκα) κατά τη μαγειρική γιατί αυξάνει το θερμιδικό περιεχόμενο του φαγητού.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα