1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Συμβουλές για γάμο που θα κρατήσει


Το να πάρεις την απόφαση να περάσεις την ζωή σου με κάποιον είναι σοβαρό ζήτημα. Και πρέπει να έχεις συνειδητοποιήσει – και οι δυο σας, βασικά – τι σημαίνει αυτό. Και πώς να το κάνειτε να κρατήσει, επειδή αν οι σχέσεις είναι μια φορά δύσκολες… ο γάμος είναι δυσκολότερος.

Από κάθε πιθανή άποψη ο γάμος θα είναι δυσκολότερος. Δεν έχεις την αίσθηση πως ανά πάσα στιγμή μπορείς να φύγεις. Δεν γίνεται να πεις και να ξε-πεις. Πώς να το πούμε, δεν γίνεται πιο επίσημο. Και αυτή η επισημότητα είναι πολύ όμορφη, επειδή σημαίνει ότι δυο άνθρωποι γουστάρονται τόσο πολύ, που δεσμεύτηκαν να γουστάρονται για πάντα. Αξίζει, λοιπόν, η προσπάθεια. Και με αυτές τις συμβουλές θα σε βοηθήσουμε να το καταφέρεις ένα τσικ πιο εύκολα.

Το “εγώ” γίνεται “εμείς” είτε το θέλεις, είτε όχι
Σε πάρα πολλά πράγματα θα πρέπει να μάθεις να λειτουργείς ως μέλος μιας ομάδας. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από κοινού, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν λεφτά ή σημαντικές αποφάσεις ζωής.

Θα υπάρξουν απογοητεύσεις (δεν γίνεται αλλιώς)
Εκτός του ότι κανείς δεν είναι τέλειος, το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο είναι να τρως πού και πού απογοήτευση από τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σου. Γιατί; Ακριβώς επειδή βρίσκεται δίπλα σου και δεν τον βλέπεις περιστασιακά, να διατηρείται ακόμα το μυστήριο. Και αυτές οι απογοητεύσεις φαίνονται πιο μικρές αν δεν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι για να είναι σωστή μια σχέση δεν πρέπει να διαφωνείτε ποτέ.

Δεν παντρεύεσαι έναν άνθρωπο, παντρεύεσαι μια ολόκληρη οικογένεια
Ναι, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να βρεις σύντροφο που έχει κόψει επαφές. Πόσο συχνά πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό; Καλώς ή κακώς, όταν επιλέγεις να περάσεις την ζωή σου με έναν άνθρωπο, πρέπει να εύχεσαι να συμπαθείς και την οικογένειά του. Αλλιώς υπομονή…

“Και πώς νιώθεις για αυτό;”
Αρχικά να το ρωτάτε ο ένας στον άλλο. Αν θέλετε να το ακούσετε όμως και από τον ειδικό, μια επίσκεψη σε ειδικό – μόνοι ή ως ζευγάρι – δεν κάνει ποτέ κακό, ειδικά αν η φάση τελευταία με την επικοινωνία είναι παράξενη.

Πείτε και μερικά γλυκόλογα
Τα γλυκόλογα δεν είναι μόνο για τις αρχές, που θες να πείσεις ένα άτομο να κάτσει δίπλα σου. Είναι για πάντα, επειδή όλοι οι άνθρωποι θέλουν γλυκόλογα. Αλλιώς – μακροπρόθεσμα – θα αρχίσουν να αμφιβάλλουν για το τι ακριβώς συμβαίνει εδώ: Είμαστε ζευγάρι ή συγκάτοικοι;

Τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά κολλάνε;
Ναι, οι διαφορές σας είναι το αλατοπίπερο. Στις αρχές μπορεί να είναι το λάδι στη φωτιά που χρειάζεστε για να κάνετε το καλύτερο σεξ της ζωής σας. Πρέπει όμως να δείτε αν αυτές οι διαφορές θα επηρεάσουν την καθημερινότητά σας μαζί. Επειδή δεν έχει νόημα να επιλέγεις έναν άνθρωπο και να συνειδητοποιείς μετά ότι σε ενοχλούν τα μισά πράγματα πάνω του.

Γνωριστείτε καλά
Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει. Και ειδικά αν μιλάμε για γάμο, η βιασύνη δεν θα βοηθήσει κανέναν. Εντάξει, ίσως βοηθήσει κάποιες μανάδες να νιώσουν γαλήνη, αλλά δεν παντρεύεσαι για την ψυχή της μάνας σου, σωστά; Πρέπει να το θες κι εσύ. Σωστά;

 




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα