1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Στα κάγκελα οι Ευκαρπιώτες για την απομάκρυνση του π. Γαβριήλ από την Αγία Ειρήνη


Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά του τον εφημέριο του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, π. Γαβριήλ Σιδηρόπουλο. Πηγές της Μητρόπολης αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη επειδή ο ιερέας δεν τηρούσε τα μέτρα που όρισε η Ιερά Σύνοδος για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η απόφαση του Μητροπολίτη Βαρνάβα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων της Ευκαρπίας, οι οποίοι ζητούν να παραμείνει ο π. Γαβριήλ στη θέση του. Εκατοντάδες Ευκαρπιώτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση απομάκρυνσης.

«Ο π. Γαβριήλ ποτέ δεν έκανε κήρυγμα κατά των εμβολίων και ποτέ δεν εμπόδισε κάποιον με μάσκα να μπει στην εκκλησία. Αυτό που συνέβαινε είναι ότι επιτρεπόταν στο Ναό η είσοδος πιστών που δεν φορούσαν μάσκα. Κάτι που γίνεται και σε άλλες εκκλησίες της Μητρόπολης. Δεν είδα άλλον παπά να απομακρύνεται από την ενορία του» δήλωσε στο thestival ιερέας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ποιος είναι ο π. Γαβριήλ

Το κύμα συμπαράστασης στον π. Γαβριήλ δεν είναι τυχαίο. Ο 60χρονος ιερέας τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια έχει παραγάγει τεράστιο ανθρωπιστικό έργο στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο ιερέας παρείχε σημαντική στήριξη σε πολύτεκνους, σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε χρονίως πάσχοντες και σε ηλικιωμένους που δεν είχαν κανέναν να τους φροντίσει. Σε τακτική βάση με την υποστήριξη των εθελοντών της ενορίας μοίραζε τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι μοιράζει τον μισθό του σε φτωχούς. Κατάφερε να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

«Είσαι κομμάτι της ψυχής μας»

Θέση κατά της απομάκρυνσης του π. Γαβριήλ πήρε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας, Γιώργος Σίββας. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σίββας αναφέρει: «Όλη η Ευκαρπία σήμερα είναι οργισμένη! Όλη η Ευκαρπία σήμερα είναι ανάστατη! Είσαι ο παπάς της προσφοράς και της αγάπης στους φτωχούς και τους ταλανισμένους. Είσαι ο παπάς μας ο άνθρωπος μας. Ο απλός και προσιτός. Ο φίλος μας. Η παρέα μας η καθημερινή. Είσαι ο παπάς που σήκωσες την εκκλησιά της Αγίας Ειρήνης μας. Έγινες «ζητιάνος» για την αγάπη του Χριστού. Για να ανεγείρεις Εκκλησιά για τους πιστούς των εργατικών κατοικιών μας. Έδωσες τα πάντα στους Ευκαρπιώτες και σε λατρέψαμε παπά μας! Την αδικία δεν μπορούμε να την χωνέψουμε. Δεν θα σε αφήσουμε να φύγεις από κοντά μας. Είσαι και θα είσαι πάντα κομμάτι της ψυχής μας! Κανείς δεν μπορεί να απομακρύνει τον πατέρα από τα πνευματικά του παιδιά. Παπά μας αγαπημένε η Ευκαρπία ξεσηκώθηκε και δεν θα αφήσει μόνο τον παπά της! Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ευκαρπίας είμαι στο πλευρό σου και καλώ όλους τους συμπολίτες μου να σταθούν στο πλευρό σου παπά μας πολυαγαπημένε».


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα