1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Στήθος κοτόπουλου με προσούτο και μοτσαρέλα στο φούρνο | Συνταγές



Πεντανόστιμο στήθος κοτόπουλου με προσούτο και μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους λόγω της θεσπέσιας γεύσης του. Συνοδέψτε το με πουρέ και απολαύστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 380 γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό εμπορίου ή σπιτική σάλτσα (βλέπε συνταγή εδώ)
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 μικρά, μονά, φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 200 γρ. περίπου τυρί μοτσαρέλα για τοστ κομμένη σε 8 λεπτές φέτες
  • 8 λεπτές φέτες προσούτο
  • αλάτι πιπέρι
  • κλωναράκια φρέσκο θυμάρι για διακόσμηση
  • πουρές πατάτας ή ζυμαρικό άλλο συνοδευτικό επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Τη βράζετε χωρίς να σωθούν τελείως τα υγρά της, φροντίζοντας όταν την αφαιρέσετε από τη φωτιά να έχετε 1 ½ φλ. τσαγιού σάλτσα. Σε περίπτωση που σας περισσέψει σάλτσα τη σερβίρετε με το συνοδευτικό, πουρέ ή ζυμαρικό, που θα επιλέξετε.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα σοτάρετε σε 2 δόσεις, για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  3. Απλώνετε τη κάθε φέτα μοτσαρελας πάνω από κάθε στήθος κοτόπουλου. Από πάνω τυλίγετε γύρω από κάθε στήθος ένα κομμάτι προσούτο και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής για να σταθεροποιηθεί. Στρώνετε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους (που να χωράει τα στήθη) και τοποθετείτε τα στήθη πάνω από τη σάλτσα το ένα δίπλα στο άλλο. 
  4. Ψήνετε το φαγητό σας, σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι το κέντρο του. Μην το παραψήσετε και χάσει τους ζωμούς του. Όταν το κέντρο του έχει ασπρίσει, χωρίς υποψία ροζ χρώματος, το κοτόπουλο είναι έτοιμο και το αφαιρείτε αμέσως από το φούρνο. Το γαρνίρετε με τα φρέσκα κλωναράκια θυμάρι τα οποία βάζετε μέσα από το σπάγκο. Το σερβίρετε ζεστό με συνοδευτικό επιλογής σας. 

Σημείωση: Προαιρετικά αντί να φτιάξετε δική σας σάλτσα μπορείτε να βάλετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας εμπορίου. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Στήθος κοτόπουλου με προσούτο και μοτσαρέλα στο φούρνο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα