1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σπιτικό burger με συγκλονιστικό μπιφτέκι λαχανικών


Το burger είναι το αγαπημένο μικρών και μεγάλων και η “ατασθαλία” που επιτρέπουμε στον εαυτό μας κάπου κάπου. Τελευταία, έχει κερδίσει έδαφος το burger με μπιφτέκι λαχανικών για όσους επιθυμούν κάτι διαφορετικό.

Αλλά και για όσους νηστεύουν αυτή την περίοδο λόγω Σαρακοστής. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικό burger με συγκλονιστικό μπιφτέκι λαχανικών

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

1 μελιτζάνα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό

5 μανιτάρια champignon

1 πιπεριά κόκκινη

αλάτι-πιπέρι

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το στήσιμο:

ψωμάκια για μπέργκερ

κρεμμύδι σε ροδέλες

ντομάτα σε ροδέλες

τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Έπειτα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Βάζουμε επάνω ροδέλες κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι, μια ροδέλα ντομάτα και λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 4-5 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Νηστεύετε; Πολύτιμες ιδέες για να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας τη Σαρακοστή

Σοκολατένια muffins με μπανάνα και ρεβύθια! Η συνταγή που θα σε εκπλήξει ευχάριστα!

Φτιάχνουμε την πιο λαχταριστή λαγάνα με συνταγή Άκη Πετρετζίκη


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα