1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σπαγγέτι ολικής με μανιτάρια αλα κρεμ | Συνταγές


Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με μανιτάρια αλά κρεμ. Ένα εξαιρετικό πιάτο, με υπέροχη γεύση που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. Μια εύκολη συνταγή για ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι που εκτός από την πλούσια γεύση του είναι ένα υγιεινό πιάτο. Τα ζυμαρικά Oλικής Aλέσεως, παρασκευάζονται από ολόκληρο τον καρπό του σιταριού και έτσι είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Προσφέρουν δε στον οργανισμό ενέργεια και αποτελούν επιλογή υγιεινής διατροφής 

Επίσης τα λευκά μανιτάρια περιέχουν πολλές βιταμίνες όπως Βιταμίνη D, Σελήνιο, Φώσφορο, Φολικό οξύ, ελάχιστες θερμίδες και μηδέν λίπος. Προστατεύουν δε την καρδιά μιας και τα λευκά μανιτάρια “βήτα γλυκάνες” που είναι ένας τύπος από διαλυτές φυτικές ίνες οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Μέσα στο έντερο δημιουργούν μια μορφή τζελ η οποία παγιδεύει τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη, εμποδίζοντας την απορρόφησή τους.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι ολικής ή άλλο ζυμαρικό ολικής επιλογής σας όπως πένες, λιγκουνίνι, ριγκατόνι κ.λ.π.
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε 2 χοντρές φέτες ή “σπασμένες” με λάμα μαχαιριού
  • 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 πρέζες μπούκοβο (αυξήστε την ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 50 ml ούζο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35%
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αποξηραμένος βασιλικός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το σπαγγέτι σας να βράσει, σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο (με χοντρό αλάτι) νερό, αλ τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα κρατάτε 1/2 φλ. νερό από αυτό που τα βράσατε και τα στραγγίζετε. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα μανιταριών.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή πλατιά ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του στο ελαιόλαδο. Μετά προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν καλά και συρρικνωθούν. 
  3. Στη συνέχεια βγάζετε τα σκόρδα από το τηγάνι (τα πετάτε) και “σβήνετε” τα μανιτάρια με το ούζο. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ αλατίζετε τα μανιτάρια ρίχνετε και το μπούκοβο, τα ανακατεύετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. 
  4. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 1-2 λ ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα και σβήνετε το μάτι. Μόλις το σβήσετε προσθέτετε αμέσως τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν από τη σάλτσα. Αν απαιτηθεί προσθέστε σταδιακά και λίγο από το νερό που βράσατε το ζυμαρικό και κρατήσατε στην άκρη.
  5. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον αποξηραμένο βασιλικό. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι ολικής με μανιτάρια αλα κρεμ

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα