1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σπαγγέτι με υπέροχη σάλτσα τόνου | Συνταγές


[*]

Σπαγγέτι με μια πεντανόστιμη σάλτσα τόνου, πλούσια σε μεσογειακά και θαλασσινά αρώματα και γεύσεις που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας. Μια απλή και εύκολη συνταγή στην οποία ο συνδυασμός του υδατάνθρακα, πρωτεΐνης, λαχανικών και αντιοξειδωτικών, όλα σε ένα πιάτο, είναι το ιδανικό φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Τα ζυμαρικά δηλ. οι υδατάνθρακες αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας του οργανισμού μας. Για τις πρωτεΐνες, η συνταγή μας προμηθεύει με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, λόγω του τόνου και της αντζούγιας με τα «καλά» και «ουσιώδη λιπαρά» τα ω-3 και ω-6 που δρουν προστατευτικά στο καρδιαγγειακό σύστημα, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και σελήνιο. Στη  σάλτσα ντομάτας, οι ελιές και η κάππαρη είναι τα συστατικά που δίνουν ιδιαίτερη γεύση, άρωμα και μας εφοδιάζουν με αντιοξειδωτικά.

Η ποικιλία βιταμινών και ιχνοστοιχείων που περιέχουν, έχει σαν αποτέλεσμα ο συνδυασμός τους να ενισχύει συνολικά τον οργανισμό! Βιταμίνη Α, Ε, C, συμπλέγματος B, κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρος, φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα είναι κάποιες από αυτές. Μια συνταγή για ένα υγιεινό πιάτο με εξαιρετική γεύση που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. τόνο, χωρίς λάδι, σε κομμάτια
  • 200 γρ. φιλέτο αντζούγιας, κομμένο σε μικρά κομμάτια [*]
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 6-7 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κομματάκια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
  • αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στην συνταγή τις ελιές, βγάζετε το κουκούτσι τους, τις κόβετε στα 2 και τις αφήνετε στο νερό για περίπου 45-50 λ ή μέχρι να φύγει η αλμύρα τους. Βάζετε το σπαγγέτι σας να βράσει σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε μια ρηχή φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Μετά προσθέτετε τη πιπεριά, ανακατεύετε, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες και το χυμό ντομάτας, την κάπαρη τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αν τα υγρά “σωθούν” γρήγορα προσθέτετε λίγο από το νερό που βράζετε το σπαγγέτι. 5 λ πριν πήξει τελείως η σάλτσα προσθέτετε τον τόνο την αντζούγια και τις ελιές ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για τα υπόλοιπα 5 λ.
  4. Κρατάτε λίγο από το νερό που βράσατε το σπαγγέτι. Μετά το σουρώνετε, το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τόνου και το ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για 1 λ ή μέχρι να καλυφθεί καλά με τη σάλτσα. Αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο από το νερό από τα βρασμένο σπαγγέτι που κρατήσατε. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένο με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

[*] Τις αντζούγιες σας τις προτείνουμε ανεπιφύλαχτα γιατί θα απογειώσουν τη γεύση του πιάτου. Αν όμως δεν είναι στις προτιμήσεις σας αντικαταστήστε τη με την ίδια ποσότητα τόνου.

Σημείωση: Αν θέλετε το φαγητό σας πικάντικο προσθέστε 1 κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σπαγγέτι με υπέροχη σάλτσα τόνου

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα