1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σουπιές με λαχανικά της Αργυρώς | Συνταγή


Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι,

σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε τις σουπιές για 10′ σε μέτρια φωτιά. Τις βγάζουμε και κρατάμε το νερό.Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε για τις σουπιές με λαχανικά.

Στο νερό που έβρασαν οι σουπιές, μουλιάζουμε το πλιγούρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο, το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3′.  Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σουπιά και τη σοτάρουμε για 3-4′. Σβήνουμε με το ούζο κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε κι αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό.

Σερβίρουμε ζεστό σαν φαγητό ή σαν μεζέ σε θερμοκρασία δωματίου.

σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι συνταγή ροδος αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου

Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας o Chef Μανώλης Γεωργαμνής,  μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων και Κυκλάδων και τον ευχαριστούμε πολύ.

Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου» εδώ. Και αν θέλετε περισσότερες νόστιμες παραδοσιακές συνταγές από τη Ρόδο θα τις βρείτε εδώ.

 

Αν σας άρεσαν οι σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω μοναδική συνταγή

Σουπιές κοκκινιστές με πατάτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα