1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολατόπιτα η μεταξένια, χωρίς ψήσιμο | Συνταγές



Μια υπέροχη ανάλαφρη και δροσερή σοκολατόπιτα με απίστευτη μεταξένια υφή. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για μια σοκολατόπιτα με τραγανή βάση μπισκότων, πλούσια σοκολατένια γέμιση και σαντιγί για γαρνίρισμα. Απολαύστε τη!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 340 γρ. μπισκότα όρεο 
  • 110 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη γέμιση και διακόσμηση:
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36%
  • 230 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια 
  • 2 φλ. τσαγιού μικροσκοπικά ζαχαρωτά marshmallows
  • 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
  • 3 κ.σ. (2+1 κ.σ. χωριστά) ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια ταρτιέρα 23 εκ. ή ένα ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το στρώνετε, πιέζοντάς τα ελαφρώς με τα χέρια, στη βάση και στα τοιχώματα σε ύψος 1,5-2 εκ. περίπου. 
  2. Για τη γέμιση: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε ¼ φλ. από τη κρέμα γάλακτος, τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα marshmallows και τα ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λ. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 15 λ. 
  3. Σε καθαρό μπολ ρίχνετε 1 φλ. τσαγιού από τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτετε τη κοσκινισμένη σκόνη κακάο και τις 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί.
  4. Ρίχνετε το 1/3 της σαντιγί μέσα στο (κρύο πλέον) μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας-σαντιγί μέσα στο μπολ με την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύετε με τη μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Μην το ανακατέψετε πολύ ώρα γιατί θα χάσει τον αέρα που έχει η σαντιγί.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. 
  6. Για τη διακόσμηση: Βάζετε τα υπόλοιπα 2/3 φλ. τσαγιού κρύα κρέμα γάλακτος σε καθαρό μπολ και τη χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Βάζετε τη σαντιγί σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε τη σοκολατόπιτά σας με σχέδια επιλογής σας. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατόπιτα η μεταξένια, χωρίς ψήσιμο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα