1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολατογλυκό ψυγείου πειρασμός με 3 μόνο υλικά (Video) | Συνταγές


Λαχταριστό, δροσερό, ακαταμάχητο σοκολατογλυκό ψυγείου με πραλίνα με 3 μόνο υλικά που θα ξετρελάνει με την υφή και την γεύση του όποιον το δοκιμάσει. Μια απλή και εύκολη συνταγή το απόλυτο γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας, της πραλίνας και όχι μόνο που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σοκολατένια Πτι Μπερ, αλεσμένα στο μούλτι + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλέθετε στο μούλτι τα 400 γρ. μπισκότα σε σκόνη, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και το γιαούρτι και τα ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια ΄σφιχτό” σοκολατένιο μείγμα.
  2. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια μέτρια πιατέλα και τοποθετείτε στο κέντρο της ένα τσέρκι 20 εκ. Ρίχνετε μέσα στο τσέρκι το μισό μείγμα μπισκότου και με τα χέρια σας το στρώνετε ισόπαχα πατώντας το προς τα κάτω. Βγάζετε το δίσκο σοκολατένιου μείγματος από το τσέρκι και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Ξαναβάζετε το τσέρκι στη θέση του, ρίχνετε μέσα το υπόλοιπο μισό μείγμα μπισκότου, το στρώνετε ισομερώς σε όλη τη βάση και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή πραλίνα φουντουκιού. Μεταφέρετε προσεκτικά με τα χέρια σας τον έτοιμο δίσκο μείγματος που αφήσατε στην άκρη και τον τοποθετείτε πάνω στη πραλίνα.
  4. Τέλος αλείφετε με μια σπάτουλα την επιφάνεια με την υπόλοιπη πραλίνα, πασπαλίζετε από πάνω θρυμματισμένο σοκολατένιο μπισκότο και το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε αμέσως ή το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
https://www.youtube.com/watch?v=x8CtAM2-YIo

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατογλυκό ψυγείου πειρασμός με 3 μόνο υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα