1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι με γλάσο σοκολάτας | Συνταγές


Ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας που θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του όποιον το δοκιμάσει. Μια συνταγή για ένα κέικ στην οποία σας δίνουμε 2 εκδοχές παρασκευής του, ανάλογα με την υφή που θέλετε να έχει το κέικ σας, δηλ. με υφή/σύσταση σαν μπράουνι ή υφή/σύσταση πιο αφράτη. Όποια εκδοχή και αν δοκιμάσετε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ
  • 200 γρ. κουβερτούρα υγείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 130 γρ. βούτυρο, συν λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 4 αυγά
  • 70 γρ. κακάο σκόνη, συν λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γλάσο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. κουβερτούρα υγείας, ψιλοκομμένη
  • φρέσκα μούρα ή φράουλες ή άλλο φρούτο ή ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με σκόνη κακάο μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και την αφήνετε στην άκρη. 
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν τελείως και έχετε μια λεία κρέμα. Φροντίζετε το μπολ με τη σοκολάτα και το βούτυρο να μην ακουμπά στο νερό της κατσαρόλας που θα πρέπει να σιγοβράζει για να μην σας καεί η σοκολάτα.
  3. Για την σύσταση του κέικ σαν μπράουνι: Αποσύρετε το μείγμα της σοκολάτας από το μπεν μαρί, ρίχνετε μέσα την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα ένα και τα αυγά ανακατεύοντας διαρκώς πολύ καλά.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ψήνετε το κέικ σας στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε και το καλύψετε με το γλάσο.
  5. Για πιο αφράτη σύσταση: Διαχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια σε 2 διαφορετικά μπολ. Σε αυτό με τους κρόκους προσθέτετε τη ζάχαρη και με έναν αυγοδάρτη χτυπάτε πολύ καλά ο μείγμα μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμο. Με μίξερ χειρός, χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν αρκετά.
  6. Στη συνέχεια ενσωματώνετε το μείγμα της κουβερτούρας στους κρόκους με τη ζάχαρη και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτετε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύετε με σπάτουλα, με πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζετε την διαδικασία ψησίματος όπως στην πιο πάνω παράγραφο Νο. 4.
  7. Για το γλάσο: Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Την αφήνετε να χλιαρίνει και μετά την περιχύνετε πάνω από το κρύο κέικ. Γαρνίρετε το κέικ με φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι με γλάσο σοκολάτας

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα