1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι με γκανάς σοκολάτας (Video) | Συνταγές


Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι καλυμμένο με πλούσια σοκολατένια γκανάς. Μια απλή και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα εξαιρετικό κέικ…το καλύτερο κέικ που δοκιμάσατε ποτέ. Μια από τις ευκολότερες συνταγές για να απολαύσετε όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας ένα πεντανόστιμο κέικ χωρίς γλουτένη που θα αγαπήσετε εσείς που θα τη φτιάξετε λόγω της ευκολίας παρασκευής της και θα το λατρέψουν για την ανεπανάληπτη υφή και γεύση του όσοι το δοκιμάσουν.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ χωρίς αλεύρι
  • 1¾ φλ. τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας ή ψιλοκομμένη γλυκόπικρη σοκολάτα 
  • ¾ φλ. τσαγιού (185 γρ.) βούτυρο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • Για τη γκανάς σοκολάτας
  • 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35 % λιπαρά
  • 6 κ.σ. γλυκόζη ή σιρόπι καλαμποκιού
  • 1¼ φλ. τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας ή ψιλοκομμένη γλυκόπικρη σοκολάτα
  • 2 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Παίρνετε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση 23 εκ., το βουτυρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά του, στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα κατσαρόλι με βαρύ πάτο, λιώνετε το βούτυρο με το 1¾ φλ. ψιλοκομμένη σοκολάτα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύετε να ενσωματωθεί και αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  3. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ σας τα αυτά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για αρκετή ώρα, μέχρι να αφρατέψουν και “ασπρίσουν”. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά το σοκολατένιο μείγμα, 1/3 της ποσότητας τη φορά, χτυπώντας διαρκώς και φροντίζοντας να ενσωματώνεται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη. 
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το ψήνετε για 45 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του, βγει καθαρή. Το βγάζετε από το φούρνο, “περνάτε” ένα μαχαίρι περιμετρικά ανάμεσα στο ταψί και το κέικ για να ξεκολλήσει και το αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. 
  5. Για τη γκανάς σοκολάτας: Σε ένα κατσαρόλι με βαρύ πάτο ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη ή το σιρόπι καλαμποκιού και τα ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν. Μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει εντελώς τη σοκολάτα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ να κρυώσει.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Ξεφορμάρετε το κρύο πλέον κέικ πάνω σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνετε όλη τη γκανάς πάνω στην επιφάνειά του κέικ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματά του. 
  7. Μετά τοποθετείτε τα φιλέ αμυγδάλου (τα οποία έχετε καβουρδίσει ελαφρώς στο φούρνο ή σε τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία) περιμετρικά στα τοιχώματα του κέικ, γύρω γύρω, πιέζοντάς τα με τα χέρια σας πάνω στη γκανάς για να κολλήσουν. Βάζετε το κέικ σας στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το κόψετε για να το σερβίρετε. 

Tip: Αν δεν σας αρέσει η γκανάς σοκολάτας μπορείτε να σερβίρετε το κέικ σας, καλυμμένο με φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα ή με τρούφα μαύρης σοκολάτας ή με ξύσμα λευκής σοκολάτας ή με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. 

Σημείωση: Πόσο διατηρείται το κέικ σας: Σε θερμοκρασία δωματίου διατηρείται περίπου 1-2 ημέρες αποθηκευμένο σε αεροστεγές δοχείο ή καλυμμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα. Στο ψυγείο διατηρείται καλά για έως και 4 ημέρες (το βγάζετε από το ψυγείο 1-2 ώρες πριν το σερβίρετε). Τέλος στη κατάψυξη διατηρείται, σωστά τυλιγμένο ή σφραγισμένο σε αεροστεγές δοχείο, έως 4 – 6 μήνες!

Δείτε σε video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι με γκανάς σοκολάτας (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα