1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολατάκια με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς | Συνταγές


Υπέροχα σοκολατάκια με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς για να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας και για να κεράσετε τους επισκέπτες σας. Μια συνταγή για τα τέλεια σοκολατάκια που μπορείτε να τα φτιάξετε με σοκολάτα επιλογή σας δηλ. και με μαύρη κουβερτούρα αλλά και με γάλακτος με το ίδιο εξαιρετικό, γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. αμύγδαλα
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 30 ml νερό
  • 250 γρ. κουβερτούρα μαύρη ή σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τους ξηρούς καρπού και συνεχίζοντας το συνεχές ανακάτεμα.
  2. Στην αρχή θα “ζαρώσουν” αλλά εσείς θα επιμείνετε στο ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν οι ξηροί καρποί. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και απλώνετε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τους αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν. 
  3. Στο μεταξύ, βάζετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνετε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπά το νερό στο ανοξείδωτο μπολ με τη σοκολάτα) ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  4. Μόλις λιώσει καλά η σοκολάτα την αποσύρετε από τη φωτιά και την ανακατεύετε συνεχώς μέσα στο μπολ με μια ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), με κυκλικές κινήσεις μέχρι να κρυώσει και να γίνει πιο λεία και γυαλιστερή. 
  5. Μόλις κρυώσουν οι ξηροί καρποί, θα έχουν ενωθεί σε ένα ενιαίο κομμάτι. Τους σπάτε σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία βουτάτε, ένα τη φορά, στη κουβερτούρα. Τα τινάζετε να πέσει η περίσσεια σοκολάτας και τα τοποθετείτε πάνω σε μια λαδόκολλα για 1-2 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατάκια με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα