1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολάτα πραλίνα και φουντούκια, 3 υλικά ένα υπέροχο κρεμώδες γλύκισμα ψυγείου | Συνταγές


Σοκολάτα, πραλίνα και φουντούκια. Τρία μόνο υλικά αρκούν για ένα έχετε ένα γλύκισμα ψυγείου, μεκρεμώδη υφή υπέροχη γεύση που θα λατρέψετε όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας και της πραλίνας φουντουκιού. Μια απλή, πανεύκολη για αρχάριους και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα γλυκό, παραλλαγή του Ιταλικού Torrone, για να απολαύσετε το τέλειο σοκολατένιο γλύκισμα με τη κρεμώδη υφή με την οικογένειά σας, με τους καλεσμένους σας αλλά και να προσφέρετε ως δώρο κομμένο σε φέτες. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ φλ. τσαγιού φουντούκια ωμά με τη φλούδα τους
  • 400 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα καλής ποιότητας που λιώνει εύκολα, ημίγλυκη ή σοκολάτα γάλακτος αν είναι στις προτιμήσεις σας, ψιλοκομμένη
  • 1 ½ φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού, μερέντα ή νουτέλα ή άλλη επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινάτε με τα φουντούκια ως εξής: Προθερμαίνεται το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί, απλώνετε επάνω τα φουντούκια και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15λ. Στο μέσον του ψησίματος ανακατεύετε τα φουντούκια για να ψηθούν ομοιόμορφα απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσουν καλά. 
  2. Στη συνέχεια, παίρνετε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας βάζετε μέσα τα μισά φουντούκια, τα τυλίγετε στη πετσέτα και τα τρίβετε μεταξύ τους για να φύγουν οι φλούδες τους. Μην ανησυχείτε αν παραμένουν μερικά κομμάτια φλούδας. Πετάτε τις φλούδες από τη πετσέτα και ξανακάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μισά φουντούκια.
  3. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάμετρο βάσης 30 εκ. {ή αντίστοιχο μακρόστενο ή τετράγωνο σκεύος} και τη στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος στη βάση και στα τοιχώματά της με το χαρτί να προεξέχει πάνω από τα τοιχώματα για να ξεφορμάρετε εύκολα αργότερα το γλυκό σας. 
  4. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε πολύ καλά σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει στη κατσαρόλα να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα. Εναλλακτικά, αν είστε εξοικειωμένοι, μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα σας σε φούρνο μικροκυμάτων, στην αρχή ελέγχοντας ανά 30 δευτερα και μετά ανά 15.
  5. Σημείωση: Και στις 2 περιπτώσεις λιωσίματος της σοκολάτας το αποτέλεσμα που πρέπει να έχετε είναι μια τελείως λεία κρέμα σοκολάτας. Εάν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχουν ακόμα έστω και μικρά κομματάκια σοκολάτας που δεν έχουν λιώσει τη ξαναβάζετε στο μπεν μαρί ή για 10-15 δεύτερα επιπλέον στο φούρνο μικροκυμάτων. 
  6. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τη πραλίνα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε και τα φουντούκια, ανακατεύετε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα και αδειάζετε το μείγμα μέσα στη φόρμα.
  7. Το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, “χτυπάτε” τη φόρμα 2-3 φορές πάνω στο πάγκο σας και το ή το αφήνετε σε θερμοκρασία για ένα βράδυ αν είναι χειμώνας ή το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
  8. Αν το βάλετε στο ψυγείο το βγάζετε νωρίτερα για να μαλακώσει ελαφρώς και να αποκτήσει τη κρεμώδη υφή του πριν το σερβίρετε. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος, το κόβετε σε φέτες και καλή σας απόλαυση!

Tips:  Διατηρείτε στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε μέχρι και 6 μήνες, κομμένο σε φέτες τυλιγμένες με πλαστική μεμβράνη. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολάτα πραλίνα και φουντούκια, 3 υλικά ένα υπέροχο κρεμώδες γλύκισμα ψυγείου

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα