1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σνίτσελ χοιρινά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια | Συνταγές



Χοιρινά σνίτσελ ψημένα στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, καλυμμένα με μοτσαρέλα και παρμεζάνα, σερβιρισμένα με μακαρόνια. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι αλλά και σε τραπέζι με τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού (30-40 γρ.) τριμμένο τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα 
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 600 γρ. χοιρινά σνίτσελ 
  • 1 δόση σάλτσα ντομάτας βλέπε συνταγή εδώ
  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 10 ή Νο. 6 
  • 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο 
  • 1¼ φλ. τσαγιού (140 γρ.) χοντροκομμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ πιάτο αναμιγνύετε τη τριμμένη φρυγανιά μαζί με το τριμμένο πεκορίνο και λίγο αλατοπίπερο. Σε δεύτερο πιάτο ρίχνετε το αλεύρι και σε τρίτο βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά. Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ και τα πανάρετε καλά και από τις δύο πλευρές πρώτα στο αλεύρι, μετά στα χτυπημένα αυγά και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς. Τα αφήνετε για 30 λ στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας βασιλικού σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και την αφήνετε να σιγοβράζει. Παράλληλα, σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, τα μακαρόνια σας αλ” τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τα βράσατε.
  3. Ζεσταίνετε σταδιακά (λίγο σε κάθε παρτίδα) το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε σε παρτίδες τα σνίτσελ για 3-4 λ από κάθε πλευρά. Αφαιρείτε τα σνίτσελ από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τηγανίσετε όλα τα σνίτσελ. 
  4. Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάσταση βάσης 25×35 εκ. περίπου και απλώνετε στη βάση του το 1/2 φλ. τσαγιού της σάλτσας ντομάτας. Στρώνετε πάνω από τη σάλτσα, σε μια στρώση, τα σνίτσελ. Κρατάτε 1/2 φλ. από την σάλτσα που έμεινε και καλύπτετε τα σνίτσελ με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Από πάνω τα πασπαλίζετε με τη μοτσαρέλα και τη παρμεζάνα. 
  5. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα σνίτσελ, σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 14-15 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 2-3 λ ακόμα να λιώσει και ροδίσει το τυρί.
  6. Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια το 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας που κρατήσατε στην άκρη και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν τα μακαρόνια. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά), μαζί με το σνίτσελ και τα απολαμβάνετε. 

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σνίτσελ χοιρινά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα