1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα | Συνταγές


Χαλβάς σιμιγδαλένιος… ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλύκισμα, που σερβίρετε σε πολλές περιοχές της  Ελλάδος με διαφορετικές συνταγές παρασκευής του, όλες υπέροχες, η μια καλύτερη από την άλλη με εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με σοκολάτα, λεμόνι και φιστίκια Αιγίνης που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • φλούδα + ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα κατσαρόλι τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και το μισό από το ξύσμα και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι σας, το αφήνετε για 2 λ. Μετά το αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τη φλούδα λεμονιού και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια σχετικά ρηχή κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το σιμιγδάλι. Τοποθετείτε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Θέλει αρκετή ώρα σοτάρισμα μέχρι να σκουρύνει το σιμιγδάλι, αλλά να μην καεί. Στο τέλος προσθέτετε τα φιστίκια Αιγίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2 λ επιπλέον.
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε όλο το σιρόπι στη κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με την κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό και ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  4. Αδειάζετε το χαλβά σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση και τον αφήνετε να κρυώσει καλά. Μετά λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ξεφορμάρετε προσεκτικά τον χαλβά και τον περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα. Πασπαλίζετε από πάνω το ξύσμα λεμονιού και μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα τον σερβίρετε.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα