1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Σημάδια ότι σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση, ενώ είναι κάτι που χτίζουμε μόνοι μας, όταν είμαστε σε σχέση είναι λογικό να περιμένουμε από τον σύντροφό μας να μας την ενισχύσει λίγο. Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι, όχι μόνο δε μας βοηθούν να νιώσουμε μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό μας, αλλά μας κάνουν να νιώθουμε ακόμα χειρότερα.

Ιδού εννιά σημάδια που δείχνουν ότι ο-η σύντροφός σου σε κάνει να νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου.

Φοβάσαι να πεις την άποψή σου

Γενικά είσαι ομιλητικός άνθρωπος και σου αρέσει να συζητάς. Όταν όμως καλείσαι να μιλήσεις με τον-η σύντροφό σου, διστάζεις. Φοβάσαι να πεις την άποψή σου γιατί φοβάσαι ότι θα σε κρίνει.

Κάνεις πάντα αυτό που θέλει

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε στο αγαπημένο σου εστιατόριο; Πότε παρακολουθήσατε την ταινία που επέλεξες εσύ;

Πάντα εσύ κάνεις την πρώτη κίνηση

Αν δεν μπαίνει ποτέ στη διαδικασία να σου ζητήσει συγγνώμη, τότε υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορεί να φταις πάντα εσύ, θα φταίει και εκείνος-η. Κι αν του-ης ζητάς συγγνώμη ενώ φταίει, τότε σε έχει κάνει να πιστέψεις ότι εκείνος-η είναι αλάνθαστος-η και εσύ δεν ξέρεις πώς να φερθείς.

Εσύ είσαι πάντα αυτός που κάνει κομπλιμέντα

Ξέρεις για ποιον λόγο αρέσεις στον-η σύντροφό σου; Αν δεν ξέρεις γιατί του-ης αρέσεις, τότε μάλλον δε σου κάνει κομπλιμέντα. Κάποιους δεν τους ενδιαφέρουν τα κομπλιμέντα, αλλά αν ανήκεις σε αυτούς που θέλουν να ακούσουν τον καλό τους τον λόγο, τότε δε σε βοηθά να νιώσεις σιγουριά.

Φοβάσαι να μοιραστείς

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα; Φοβάσαι να τη μοιραστείς μαζί του-ης. Ζωγράφισες κάτι; Ντρέπεσαι να του-ης το δείξεις. Δε νιώθεις άνετα μαζί του-ης και αυτό φαίνεται. Σε κάνει να νιώθεις χαζός-ή και λίγος-η.

Νιώθεις άσχημος-η

Προφανώς δεν φταίει απαραίτητα ο-η σύντροφός σου αν δε νιώθεις όμορφος-η, αλλά βάζει κι εκείνος-η το χεράκι του-ης. Αν δε σου κάνει κομπλιμέντα και παράλληλα αστειεύεται με την εμφάνισή σου, τότε είναι λογικό να σε κάνει να νιώθεις άσχημος-η και κατ’ επέκταση να μην έχεις αυτοπεποίθηση.

Κάνεις ότι δεν άκουσες

Κάνεις τον Κινέζο. Πετάς χαρταετό. Σφυρίζεις αδιάφορα. Κάνεις τον νεκρό σε κάδους. Όποτε κάνει κάτι που σε ενοχλεί, κάνεις ότι δεν άκουσες και δεν του-ης το λες ποτέ. Αυτό, καιρό με τον καιρό, καταστρέφει την αυτοπεποίθησή σου, και είναι λογικό.

Δεν μοιράζεσαι τους προβληματισμούς σου

Δε νιώθεις άνετα να μοιραστείς τους φόβους σου, τις αδυναμίες σου και τα βαθύτερα συναισθήματά σου, επομένως όταν η μέρα δεν είναι καλή, το κρύβεις. Ξέρεις ότι αν πεις το πρόβλημά σου, μετά θα ξεκινήσει ένας κυκεώνας αυστηρής κριτικής και αποθαρρύνεσαι.

Δεν πιστεύει σε εσένα

Είτε δεν πιστεύει σε εσένα, είτε υποτιμά διαρκώς αυτά που λες. Ίσως να έχει τύχει να του-ης έβαλες ένα κομμάτι που σου άρεσε ή να του-ης έδειξες ένα μημ που βρήκες ενδιαφέρον και να αδιαφόρησε και μετά να του-ης έδειξε ακριβώς το ίδιο κάποιος άλλος και να ενθουσιάστηκε. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε είναι γροθιά στην αυτοπεποίθησή σου και πρέπει να πάρεις γρήγορα τα μέτρα σου.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα