1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Σημάδια ότι οι διαδικτυακές γνωριμίες βλάπτουν την ψυχική σου υγεία

Ήξερες ότι το smart phone και συγκεκριμένα τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν την καθημερινότητά σου. Αυτό που δεν έχεις σκεφτεί, είναι ότι συγκεκριμένα τα dating apps, επηρεάζουν την ψυχολογία σου περισσότερο από όσο νομίζεις.

Αφήνεις να καθορίσουν την αξία σου

Αν κάνεις match με κάποιον ή στείλεις σε κάποιον αίτημα φιλίας, το αποδεχτεί και μετά εξαφανιστεί, εσύ ανησυχείς ότι δεν αξίζεις. Ξέρεις ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, ωστόσο είναι εύκολο να πιστέψεις ότι είναι· και δυστυχώς το παίρνεις προσωπικά.

Επεξεργάζεσαι πολύ τις φωτογραφίες σου

Προφανώς το πρώτο πράγμα που κοιτάει ο άνθρωπος που φλερτάρει διαδικτυακά είναι οι φωτογραφίες. Κι εσύ δίνεις πολύ μεγάλη σημασία σε αυτές. Έχεις κατεβάσει διάφορα app: ένα για να φαίνεται πιο ψιλόλιγνο το σώμα σου, ένα για τα χαρακτηριστικά του προσώπου, άλλο για το aesthetic της φωτογραφίας.

Από αυτή σου την ανάγκη προκύπτουν δύο προβλήματα. Το ένα είναι ότι μόλις έρθετε τετ-α-τετ με το φλερτ σου θα απογοητευτεί· όχι επειδή θα φαίνεσαι λιγότερο γοητευτικός από κοντά, αλλά επειδή μπήκες στη διαδικασία να αλλάξεις την εικόνα σου. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι αργά και σταθερά, σταματάς να αγαπάς τον εαυτό σου –κι αυτό είναι το σημαντικότερο.

Αποφεύγεις τα ραντεβού

Ενώ τα κοινωνικά δίκτυα μας προσφέρουν τη δυνατότητα να επικοινωνούμε με τον κόσμο ανά πάσα στιγμή, στον αντίποδα, μειώνουν την ικανότητά μας να επικοινωνούμε στην αληθινή ζωή. Μαθαίνουμε να επικοινωνούμε μέσω του γραπτού λόγου, γλιτώνουμε από λάθη που θα κάναμε στον προφορικό λόγο, αφού η διόρθωση είναι ένα backspace μακριά και αν καμιά φορά βαριόμαστε να απαντήσουμε, απλά κλείνουμε την εφαρμογή.

Αναμφισβήτητα, όλα αυτά μας διευκολύνουν πολύ, αλλά δημιουργούν ένα πρόβλημα: ξεχνάμε πώς είναι να φλερτάρεις στον έξω κόσμο.

Νιώθεις αναλώσιμος

Η απόρριψη είναι κάτι σύνηθες στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί να κάνεις match με κάποιον ή να του στείλεις αίτημα φιλίας και εκείνος να σε αγνοήσει. Αργότερα, δεν αποκλείεται να δεις αλληλεπίδραση με κάποιο άτομο που θεωρείς ότι είναι πιο σέξι από εσένα και να νιώσεις ότι δεν αξίζεις. Κι όλα αυτά ενώ ξέρεις ότι στα κοινωνικά δίκτυα θα σε απορρίψουν και θα απορρίψεις.

Αγχώνεσαι όταν πρόκειται να συνδεθείς

Μήπως νιώθεις ταχυπαλμία όταν πρόκειται να συνδεθείς στα κοινωνικά δίκτυα; Τότε, κατά 99% τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν πολύ την ψυχική υγεία σου.

Πιστεύεις ότι όλοι είναι το ίδιο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι άνθρωποι που φλερτάρουν κατά κόρον στα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα σε εφαρμογές γνωριμιών, δεν είναι και κελεπούρια.  Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο κάποιοι από αυτούς να βγαίνουν λίγο… ασταθείς, λίγο παντρεμένοι, λίγο απ’ όλα. Κι εσύ επειδή βλέπεις μόνο αυτό το δείγμα ανθρώπων, θεωρείς ότι «όλοι έτσι είναι».

Χάνεις τον χρόνο σου  

Το κακό με τα κοινωνικά δίκτυα είναι ότι σου δίνουν ένα ψήγμα ελπίδας πως θα βρεις το άλλο σου μισό. Οκέι, δεν αποκλείουμε εντελώς το ενδεχόμενο να το πετύχεις, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι και πολλές. Συμβουλή μας: αν μιλάς για καιρό με κάποιον και δε θέλει να βγείτε, εξαφανίσου!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα