1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Σημάδια ότι δεν είστε έτοιμοι για συγκατοίκηση

Καμιά φορά αποφασίζουμε να συγκατοικήσουμε με τον σύντροφό μας επειδή οι συνθήκες είναι ιδανικές. Κι όταν λέμε «οι συνθήκες», δεν εννοούμε το ποιόν του χαρακτήρα μας, αλλά το ότι φτάσαμε τα τριάντα, ότι είμαστε στενά οικονομικά και στη συγκεκριμένη περίοδο, ότι τα ανοίκιαστα διαμερίσματα πολλαπλασιάστηκαν και είμαστε έτοιμοι για νέα καραντίνα.

Οι συνθήκες μπορεί να ωρίμασαν. Εσείς όμως; Ιδού τα σημάδια που φωνάζουν ότι δεν είναι ακόμα η ώρα για συγκατοίκηση.

Βασικό: Δεν μπορείς να λειτουργήσεις στην τουαλέτα

Έστω ότι είστε μαζί και θέλεις να πας τουαλέτα. Θα ανοίξεις το πιστολάκι ή την βρύση για να κάνεις άνετα την ανάγκη σου; Λογικό είναι, δε λέμε, αλλά αν είστε σε αυτό το στάδιο της σχέσης, τότε θα πρέπει να αναβάλετε τη συγκατοίκηση.

Ο συνήθης λόγος που τρομάζουμε στην ιδέα ο σύντροφός μας να ακούσει τον αντίλαλο των φυσικών μας αναγκών στο νερό, είναι ο φόβος ότι αυτό θα επηρεάσει τη σχέση μας και ο σύντροφός μας θα ξενερώσει. Συζητήστε το με τον σύντροφό με σου με αστεία διάθεση να δεις πώς το βλέπει. Αν είναι της άποψης ότι αυτά καλό είναι να μη γίνονται, σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται η σχέση, τότε ίσως να μην είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για συγκατοίκηση.

Δε θυμάται αυτά που του/ης λες

Είτε κάτι που του-ης εκμυστηρεύτηκες, είτε κάποια δουλειά που του-ης ανάθεσες, είναι μεγάλο φάουλ να μη τα θυμάται. Για χάρη της ψυχικής σου υγείας, καλό είναι να θυμάται κάποια βασικά πράγματα (όπως το να βάλει πλυντήριο ή να πετάξει τα σκουπίδια) χωρίς να του-ης το υπενθυμίζεις εσύ ανά δύο ώρες μέχρι να το κάνει. Αν ο σύντροφός σου έχει επιλεκτική μνήμη και «ξεχνά» τις υποχρεώσεις του μέσα στο σπίτι, τότε σκέψου πόσο εσένα αυτό σε επηρεάζει.

Δε μιλάει για χρήματα

Δυστυχώς, αν και είναι σούπερ άβολη συζήτηση, πρέπει να γίνει. Αν βλέπεις ότι ο σύντροφός σου δεν είναι και πολύ πρόθυμος να κάνει αυτή την κουβέντα, τότε κάτι έχει στο μυαλό του, το οποίο μάλλον δε θα σου αρέσει.

Το θέμα είναι να υπάρχει ισορροπία∙ τα έξοδα πρέπει να μοιράζονται στη μέση. Αν τα πληρώνει ο ένας από τους δύο, τότε αυτός που θα αναγκαστεί να φύγει, θα είναι ο άλλος. Γενικά, όταν δεν είναι δίκαιη η μοιρασιά των εξόδων, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν προβλήματα.

Δεν συμπαθεί την παρέα σου

Έχεις σκεφτεί ότι αν αποφασίσετε να μείνετε μαζί, όποτε θέλεις να καλέσεις την παρέα σου, θα σου κρατάει μούτρα, θα φεύγει από το σπίτι ή ίσως ακόμη και να προσβάλλει τους φίλους σου; Σίγουρα, δεν είναι υποχρεωμένος/η να γίνει κολλητός με την παρέα σου. Ωστόσο, αν φτάνει στο άλλο άκρο και δεν διστάζει κιόλας να το πει, τότε σίγουρα είναι αυτό που θέλεις;

Είναι πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή να ζείτε τον έρωτα και να παραβλέπεις αυτό το σημάδι, πρέπει όμως να συνειδητοποιήσεις ότι οι άνθρωποι που δε σέβονται την οικογένειά σου και τους φίλους σου -και κατ’ επέκταση εσένα- πιθανόν να είναι και υπαίτιοι των προστριβών που θα προκύψουν στο μέλλον. Ή ακόμα χειρότερα, να σε πείσουν κάπως ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι και πολύ μαζί τους. Και αυτό το πρόβλημα δε χρειάζεται να το βάλεις σπίτι σου.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα