1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Σημάδια που αγνοείς στις σχέσεις μέχρι να είναι αργά


Δεν υπάρχει χειρότερο από το να έχεις αφιερώσει λίγο καιρό σε έναν άνθρωπο που γουστάρεις πολύ και να ανακαλύπτεις πως στην πραγματικότητα είναι κάποιος άλλος. Τι έκρυβε; Ή μήπως εσύ δεν έβλεπες;

Χαλάρωσε, δεν φταις (μόνο) εσύ. Κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει σοβαρά που δεν πήρες χαμπάρι νωρίτερα τις κακές πλευρές ενός ατόμου που όλη του η ύπαρξη σε μεταμόρφωνε στο εμότζι με τις καρδούλες στα μάτια. Και οι φίλοι σου μπορεί να τα βλέπουν, μπορεί και να σε προειδοποιούν, αλλά ποιος τους ακούει εκείνη τη στιγμή;

Κανείς. Ξανά, ΔΕΝ είμαστε εδώ για να σε κατηγορήσουμε. Τι να κάνεις δηλαδή, να εφαρμόσεις όλη τη σκληρή σου λογική όσο ξεροσταλιάζεις; Αφού το ξεροστάλιασμα ήθελες να ζήσεις. Και μπράβο σου. Τώρα διάβασέ τα και από αγνώστους στο ίντερνετ, που σίγουρα δεν έχουν κάτι να κερδίσουν. Και αν ανακαλύψεις πράγματα που δεν σου αρέσουν, κάνε τα κουμάντα σου για να γλυτώσεις από μια σχέση που ίσως πάει στραβά.

Απομόνωση
Παίρνει την χαριτωμένη μορφή του “θέλω να είμαι συνέχεια μαζί σου”, μέχρι να θυμηθείς ότι δεν θυμάσαι την τελευταία φορά που είδες τους φίλους σου.

Μούτρα
Το να είναι κάποιος μουτρωμένος επειδή σου είπε ότι τον ενόχλησες δεν είναι πρόβλημα. Χρειάζεται τον χρόνο του να ξεμουτρώσει. Το να σου κρατάει μούτρα για να καταλάβεις ότι κάτι έκανες, άρα να ρωτήσεις, άρα να αναλάβεις την ευθύνη πριν καν μάθεις τι έγινε… αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα.

Καφρίλα
Η καφρίλα είναι υποκειμενική. Πολλά ζευγάρια τα βρίσκουν ακριβώς επειδή ταιριάζουν οι καφρίλες τους. Αν, λοιπόν, η καφρίλα ξεφεύγει από τα όρια και δεν βλέπεις τάση για βελτίωση, καλό είναι να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα.

Πάμε εκεί, δούμε αυτό, φάμε το άλλο
Αν αποφασίζει για τα πάντα βάσει του τι θέλει, αυτό είναι πρόβλημα. Αν είσαι άτομο που αφήνει τους άλλους να αποφασίζουν για τα πάντα, κι αυτό είναι πρόβλημα. Αυτές οι ισορροπίες μετά γίνονται συνήθεια.

Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα
Υπάρχουν άτομα που μπορούν να αποφύγουν μια συζήτηση για μήνες, με κάθε πιθανή δικαιολογία. Μην σου πούμε υπάρχουν και άτομα που, για να αποφύγουν την συζήτηση, θα φροντίσουν αυτές οι μαζεμένες δικαιολογίες να δημιουργούν κι ένα φωτοστέφανο του μάρτυρα πάνω απ’ το κεφάλι τους για να μπλοκάρουν προκαταβολικά όποια άλλη συζήτηση. Θες αλήθεια να ξεκινήσεις καυγά με τον φτωχούλη του θεού;

Μισώ τον εαυτό μου αλλά αγαπώ εσένα
Δεν είναι ωραίο να βασίζεις την ψυχική σου επιβίωση στην ύπαρξη ενός ανθρώπου. Το να το παραδέχεσαι φωναχτά δεν σου δίνει πόντους για ειλικρίνεια, δείχνει μόνο πόσο ξεδιάντροπος είσαι με την επίδειξη της μιζέριας σου.

Μ’ αρέσεις, αλλά…
…αλλά για μερικούς ανθρώπους, πάντα θα χρειάζεσαι βελτίωση. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι κατάλληλοι για ερωτικοί σύντροφοι. Ούτε για μέντορες, τώρα που το σκεφτόμαστε. Οι μέντορες δεν πρέπει να είναι τόσο πρόθυμοι να μοιράσουν σοφία.

Νεύρα
Θες να μείνεις για πολύ καιρό με κάποιον που δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του; Και αν πιστεύεις ότι με την αγάπη σου μπορείς να αλλάξεις τα νεύρα, ξαναδιάβασε την αποπάνω παράγραφο.

Τι φώτισε εκεί στην οθόνη;
Δεν λέμε ότι ένας άνθρωπος που θα καταλήξει να ψαχουλεύει μηνύματα θα το κάνει από την πρώτη εβδομάδα. Λέμε όμως με μεγάλη σιγουριά ότι υπάρχουν σημάδια. Σε γενικές γραμμές, αν αισθάνεσαι ότι έμπλεξες με άνθρωπο ζηλιάρη ΚΑΙ κουτσομπόλη, θα έχεις πρόβλημα.

Μία σου και μία μου
Ναι, οι σχέσεις (πρέπει να) είναι δούναι και λαβείν. Όπως τα πάντα όμως σε αυτή τη ζωή, δεν γίνεται να το έχεις απόλυτα αυτό. Δεν μπορεί να είναι 50-50 συνεχώς και δεν γίνεται να κρατάς σκορ για πράγματα που γίνονται στη σχέση. Ο λόγος που διαλέγεις έναν άνθρωπο είναι επειδή μάλλον τον συμπαθείς τόσο πολύ, που θα τον κουβαλούσες και στα χειρότερά του, και πιστεύεις ότι θα έκανε το ίδιο και για εσένα. Και μπορεί στις αρχές μιας σχέσης τα πράγματα να είναι ακόμα λίγο παράξενα όσον αφορά την ρουτίνα και το πόσο συναισθηματικά ανοιχτοί είμαστε. Αλλά το να βάζουμε τα συναισθήματά μας σε ποσοτικά στοιχεία σίγουρα δεν είναι καλό ξεκίνημα για να φτάσουμε σε κάτι πιο βαθύ.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα