1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Σημάδια (λαϊκής σοφίας) ότι κάποιος σε σκέφτεται

Οι σκεπτικιστές φίλοι σου θα σου πουν πως αυτά είναι βλακείες, δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να ξέρεις πότε κάποιος σε σκέφτεται (ευτυχώς για όλους εμάς τους εμμονικούς, που σκεφτόμαστε τα αντικείμενα του πόθου μας 18 ώρες το 24ωρο μήνα παρά μήνα που ερωτευόμαστε).

Οι γιαγιάδες μας έρχονται εδώ να διαφωνήσουν, και να σου πουν πως φυσικά και υπάρχει, αφού φταρνίστηκες, τι άλλη απόδειξη θέλεις;

Εμείς τώρα μπορεί καθόλου να μην πιστεύουμε σε αυτά, αλλά δε γίνεται και να μην παραδεχτούμε πως ωραία θα ήταν αν ίσχυαν. Και σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο σκεπτικιστής, εκτοπίζοντας όλο και πιο πολύ τη μαγεία από την καθημερινότητά του, μια καταγραφή έστω και για λόγους παρακαταθήκης στις επόμενες γενιές, χρήσιμη είναι –ειδικά αν σε βοηθά να διασκεδάσεις και λίγο.

Σύμφωνα με τη λαϊκή θυμοσοφία, λοιπόν, κάποιος σίγουρα σε σκέφτεται αν…

Φταρνιστείς ενώ δεν είσαι άρρωστος. Ούτε υποφέρεις από ανοιξιάτικη αλλεργία. Ούτε… [όχι, αρνούμαστε να κάνουμε αστείο με κορονοϊό]

Τα αυτιά ή τα μάγουλά σου καίνε, ενώ δεν έχεις πυρετό. Σε μερικούς ανθρώπους αυτό το κάνει και το κρασί, οπότε προσοχή μην παρερμηνεύσεις τα σημάδια. Βέβαια το κρασί κάνει σε μερικούς ανθρώπους και άλλα πράγματα, όπως το να πιστεύουν ούτως ή άλλως πως κάποιος τους σκέφτεται. Και να στέλνουν σε αυτόν τον κάποιον μεθυσμένα μηνύματα.

Έχεις λόξιγκα. Δεν σε σκέφτεται απλώς, μιλάει αυτή τη στιγμή για σένα, λέει η λαϊκή θυμοσοφία.

Ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας χωρίς κανέναν προφανή λόγο (δεν είναι ας πούμε ότι δίψασες/ πείνασες/ είδες εφιάλτη/ ήπιες τον Βόσπορο πριν από 3 ώρες και τώρα θέλεις τουαλέτα) και δεν μπορείς να ξανακοιμηθείς. Είναι επειδή είσαι εκείνη τη στιγμή ξύπνιος στο όνειρο κάποιου, λέει.

Θυμάσαι χωρίς κάποια αφορμή κάτι που σου είπε (τι ποιος; εκείνος που σε σκέφτεται, ντε) και χαμογελάς μόνος/η σαν χαζός/η.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα