1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Σε αργία ανεμβολίαστος ιερέας χωρίς στέρηση μισθού – Το σκεπτικό της απόφασης


Ο ιερέας αρνήθηκε να εμβολιαστεί και οδηγήθηκε σε αργία. Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβος, έδειξε την αποφασιστικότητά του, στη μάχη με τον κορωνοϊό, αλλά ταυτόχρονα και τις ευαισθησίες του. Οδήγησε σε αργία τον ανεμβολίαστο ιερέα, αλλά αποφάσισε να μην στερηθεί το μισθό του, μέχρι να εμβολιαστεί, επειδή είναι πολύτεκνος. Ο ίδιος ο ιερέας φέρεται να έχει πει, πως μέσα στις επόμενες μέρες θα κάνει το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, σε αργία από τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς στέρηση μισθού, έθεσε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, ανεμβολίαστο ιερέα ο οποίος ιερουργούσε σε Κοιμητηριακό Ναό στη πόλη της Μυτιλήνης. Είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Λέσβου Ιάκωβος εφαρμόζει την απόφασή του με την οποία είχε καλέσει τον περασμένο Νοέμβριο τους ιερείς ευθύνης του, να διαλέξουν είτε να κάνουν το εμβόλιο είτε να τεθούν σε αργία.

Με απόφαση του ο Μητροπολίτης του ζήτησε να επιστρέψει στην οργανική του θέση που είναι σε χωριό, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης. Ωστόσο επειδή ο ιερέας είναι πολύτεκνος, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να μη στερηθεί το μισθό του και τον κάλεσε ξανά να εμβολιαστεί για να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της πίεσης που ασκείται στους ανεμβολίαστους ιερείς για να κάνουν το εμβόλιο, το Σάββατο καλούνται όλοι οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης να καταθέσουν τα πιστοποιητικά του εμβολιασμού τους. Από τους 80 ιερείς περίπου 30 είναι οι ανεμβολίαστοι.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα