1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σας περίσσεψαν πασχαλινά αυγά; Φτιάξτε μια νόστιμη πατατοσαλάτα


Το Πάσχα μπορεί να πέρασε αλλά τα πασχαλινά αυγά που βάψαμε περίσσεψαν. Αν λοιπόν ψάχνετε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να τα αξιοποιήσετε, τότε αξίζει να φτιάξετε την πατατοσαλάτα που σας προτείνουμε. Εκτός από νόστιμη είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε αποτοξίνωση από την έντονη κρεατοφαγία των ημερών.

Υλικά

500 γρ. πατάτες

5 βρασμένα αβγά κομμένα στα τέσσερα

1 ½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 μέτριες ντομάτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουτί τόνο στραγγισμένο και χωρισμένο σε μικρά κομμάτια

1 φλ. μαγιονέζα

αλάτι-πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:

2 κ.σ. το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Βάζουμε 4 φλ. νερό με 1 κ.σ. αλάτι να πάρει βράση και βράζουμε τις πατάτες. Πρέπει να καρφώνονται εύκολα με ένα μυτερό μαχαίρι αλλά να μη λιώσουν. Τις μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά και να κρυώσουν. Τις βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα.

Πλένουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Τις προσθέτουμε στις πατάτες μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον τόνο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα 2/3 της μαγιονέζας. Ανακατεύουμε ελαφρά με το κουτάλι, ώστε να μη διαλυθούν τα υλικά. Αραδιάζουμε στην επιφάνεια τα κομμένα βραστά αβγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και πάλι ελαφρά. Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με το μείγμα κρεμμυδάκι, άνηθος και ξύσμα λεμονιού.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα