1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Σας έχει κουράσει η ακαταστασία; Καθαρίστε αυτό το σημείο του σπιτιού και τελειώσατε!


Εσείς που μένετε σε έναν μικρό χώρο και τον μοιράζεστε μάλιστα με τον σύντροφο ή τον σύζυγό σας, γνωρίζετε τις δυσκολίες που υπάρχουν και την ακαταστασία που μπορεί να κάνει την εμφάνισή της στο δευτερόλεπτο.

Πολλές φορές το μικρό σας διαμέρισμα έχει την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου και δεν μπορείτε να καταλάβετε από που προέκυψε όλη αυτή η ακαταστασία ενώ είχατε τακτοποιήσει τα πάντα μόλις την προηγούμενη μέρα.

Και μπορεί τα άπλυτα πιάτα στην ενιαία σας κουζίνα να φαίνεται πως είναι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο, αλλά στην πραγματικότητα άλλο είναι το σημείο του σπιτιού το οποίο αν διατηρείται καθαρό και σε τάξη μπορεί να κάνει όλο το υπόλοιπο διαμέρισμα να δείχνει κόσμιο: το coffee table.

 

Eιδικά όταν το κεντρικό τραπεζάκι του σαλονιού χρησιμεύει και ως τραπεζαρία τότε τα πράγματα είναι απλά. Έχετε το τραπεζάκι σας καθαρό και όλα θα δείχνουν πολύ καλύτερα.

Τα καλά νέα είναι πως για να καθαρίσετε το coffee table θα χρειαστείτε μόνο μερικά λεπτά. Αλήθεια σας λέμε. Πάρτε μια πετσέτα, ένα καθαριστικό σπρέι (ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη η επιφάνεια του τραπεζιού σας) και αφιερώστε 5 λεπτά από τον χρόνο σας.

Πρώτο βήμα: Μαζέψτε ποτήρια και πιάτα

Αν το coffee table λειτουργεί και ως τραπέζι κουζίνας τότε σίγουρα θα έχετε πιάτα και ποτήρια ακουμπισμένα πάνω σε αυτό. Μαζέψτε τα και φροντίστε να μην αφήσετε ξανά στο μέλλον.

Δεύτερο βήμα: Φτιάξτε ένα πλάνο οργάνωσης

Ξέρετε τι εικόνα θέλετε να έχει το coffee table σας πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να το επααφέρετε στο λεπτό στην κατάσταση που επιθυμείτε να το βλέπετε. Έτσι, από τη στιγμή που θα μαζέψετε πιάτα και ποτήρια από αυτό, με 2-3 κινήσεις θα το κάνετε να δείχνει και πάλι όπως εσείς θέλετε.

 

Τρίτο βήμα: Καθαρίστε την επιφάνειά του

Σκονίζεται εύκολα το τραπέζι σας; Αφιερώστε ένα λεπτό στο ξεσκόνισμά του. Αφαιρέστε από την επιφάνειά του τα πάντα, καθαρίστε το και βάλτε τα και πάλι όλα στη θέση τους. Για όλα εκείνα τα αντικείμενα που δεν πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι σας προχωρήστε στο τέταρτο βήμα.

Τέταρτο βήμα: Απομακρύνετε όλα όσα δεν ανήκουν στο coffee table

Καθαρίσατε το coffee table, βάλατε στη θέση τους τα σουβέρ και τα περιοδικά και τώρα έχετε και όλα εκείνα τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω του ενώ δεν θα έπρεπε. Αφιερώστε μερικά λεπτά από το χρόνο σας για να βάλετε τα πάντα στη θέση τους.

Και πριν πάτε για ύπνο απόψε βάλτε και έναν κανόνα για όλα τα μέλη της οικογένειας ή τους συγκατοίκους: Οτιδήποτε δεν ανήκει στο coffee table, δεν μένει πάνω σε αυτό πριν πάτε για ύπνο. Αυτό σημαίνει πως τα πιάτα θα μαζεύονται αμέσως μετά τη χρήση τους, τα κλειδιά θα πηγαίνουν στην κλειδοθήκη, τα γυαλιά στο γραφείο και όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα στις θέσεις τους. Έτσι θα έχετε ένα coffee table μονίμως τακτοποιημένο.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα