1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σαρδέλες με ούζο ντομάτες κάπαρη και λεμόνι στο φούρνο | Συνταγές


[*]

Υπέροχες, πικάντικες σαρδέλες στο φούρνο με ντομάτες, κάπαρη και λεμόνι, για να απολαύσετε τον απόλυτο μεζέ με τη μπυρίτσα ή το ουζάκι σας αλλά και το τέλειο ορεκτικό πριν απολαύσετε τα ψητά ψάρια σας. Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για να μετατρέψετε τη σαρδέλα, ένα φτηνό, εξαιρετικά υγιεινό ψάρι, μιας και είναι πλούσιο σε πολλές βιταμίνες, μέταλλα, όπως και σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά, τα οποία μειώνουν την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, σε έναν γευστικό πειρασμό.

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. σαρδέλες φρέσκες
  • 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση κατά μήκος και κομμένες σε φέτες 3-4 χιλ. περίπου [*]
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες, ημικύκλιες, 3-4 χιλ. περίπου
  • 2 λεμόνια κομμένα στη μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες, ημικίκλιες 3 χιλ. περίπου
  • 3 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένες και στραγγισμένες
  • 1 φρέσκου λεμονιού το χυμό
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν ή άλλη επιλογής σας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης ψιλοκομμένα ή 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τις καθαρίζετε κόβοντας το κεφάλι  και βγάζετε τα εντόσθια τραβώντας τα κατά μήκος του σώματος. Τις πλένετε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό για να βγάλετε και τυχόν υπολείμματα εντοσθίων και τις μεταφέρετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς και λαδώνετε ελαφρώς ένα μέτριο ορθογώνιο πυρέξ. Τοποθετείτε τις σαρδέλες μέσα στο πυρέξ, τη μια δίπλα στην άλλη φροντίζοντας να εναλλάσσετε τη θέση της κάθε μιας, τοποθετώντας εναλλάξ μια φορά με το κεφάλι προς τα επάνω και την επόμενη με το κεφάλι προς τα κάτω. 
  3. Ανάμεσα σαρδέλες τοποθετείτε σφιχτά, για να στέκονται, τις φέτες ντομάτας, κρεμμυδιού και λεμονιού, φροντίζοντας να εναλλάσσονται μεταξύ τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Πάνω από το ψάρι, πασπαλίζετε ομοιόμορφα τη κάπαρη. 
  4. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το ούζο, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα ισομερώς πάνω από τα ψάρια και αλατοπιπερώνετε.
  5. Καλύπτετε καλά το πυρέξ πρώτα με χαρτί ψησίματος και από πάνω με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 20 λ. Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 8-10 λ ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από πάνω. Τις βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως. 

[*] Προαιρετικά αφαιρέστε το πυρήνα της κάθε ντομάτας με τα σπόρια της και χρησιμοποιείστε μόνο το εξωτερικό μέρος της ντομάτας (όπως στα γεμιστά), το οποίο θα κόψετε σε φέτες, στρογγυλεμένες στην επάνω πλευρά.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαρδέλες με ούζο ντομάτες κάπαρη και λεμόνι στο φούρνο

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα