1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σήμερα το μενού έχει Συμπεθεριό


Αν έχεις επισκεφτεί έστω και μία φορά την Κρήτη δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ακούσει για το περίφημο συμπεθεριό. Ή αλλιώς σοφεγάδα. Και δεν είναι άλλο από το θρυλικό μπριάμ του νησιού, το οποίο μπορείς να απολαύσεις είτε στην κατσαρόλα, είτε στον φούρνο.

Σε κάθε περίπτωση και εκδοχή, το σίγουρο είναι πως μόλις το δοκιμάσετε, θα ξετρελαθείτε με αυτή την πανδαισία γεύσεων. Όσο για το όνομα συμπεθεριό, το ονόμασαν έτσι καθώς συγγενεύουν (εξ αγχιστείας) τα λαχανικά.

Εμείς, λοιπόν, σήμερα σάς έχουμε πώς να φτιάξετε το Συμπεθεριό στον φούρνο!

Υλικά

4 ντομάτες ώριμες

4 φρέσκα κρεμμύδια

1 Κρεμμύδι ξερό

2 σκελίδες Σκόρδο

200γρ. κολοκύθια

200γρ. μπάμιες καθαρισμένες

3 μεγάλες πατάτες

200γρ. φασολάκια (κατά προτίμηση φρέσκα)

200γρ. μελιτζάνες

100γρ. πράσα

100γρ. σέλινο

100γρ μαϊντανό

100γρ. πιπεριά

200γρ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα κόβετε σε καρέ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τα λαχανικά, ρίχνετε και τη ντομάτα και αλατοπιπερώνετε.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε το μάτι σε μεσαία θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράζει το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο νεράκι.

Όταν έχουν μαλακώσει (ένα κόλπο γα να το διαπιστώσετε, είναι να τρυπήσετε την πατάτα. Αν τρυπιέται, τότε είστε εντάξει) τα λαχανικά, αδειάζετε την κατσαρόλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το φαγητό τελείως.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα φτιάχνουμε λεμονάτη σούπα ρεβίθια!

Αυτό είναι το αυθεντικό Σπετσοφάι, το Πηλιορείτικο, από τον Πέτρο Συρίγο


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα