1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ρύζι στο τηγάνι | Συνταγή


Εκτέλεση

Για το κινέζικο ρύζι στο τηγάνι με αυγό και λαχανικά, ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το σουσαμέλαιο.

Σοτάρουμε την πιπεριά με το ψιλοκομμένο πράσο για 3-4΄, μέχρι να γίνει διάφανο το πράσο.

Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και το χοιρινό και ανακατεύουμε πολύ καλά κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού. Σπάμε εκεί μέσα τα αυγά.

Με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε πρώτα στο κέντρο και σιγά σιγά προς τα έξω, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια, το πιπέρι το φρέσκο κρεμμύδι, το σουσάμι και τις φύτρες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Κανονικά μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικό ή ρύζι θέλετε. Μπασμάτι κλπ. Προτιμώ το καστανό ρύζι για πιο υγιεινή επιλογή.

Αυτή η εύκολη συνταγή είναι η τέλεια λύση για να αξιοποιήσετε ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας, αλλά και το κρέας που σας περίσσεψε από το μεσημεριανό ή το χθεσινό τραπέζι. Αν θέλετε περισσότερες συνταγές με ότι σας περίσσεψε ρίξτε μια ματιά εδώ.

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για ρύζι στο τηγάνι, δείτε και την παρακάτω

Κινέζικο τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και γαρίδες


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα