1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ριγκατόνι με κοτόπουλο και τυρί στη κατσαρόλα | Συνταγές


Ριγκατόνι με κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας, γαρνιρισμένο με τυρί στη κατσαρόλα. Ένα παντανόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν στο καθημερινό, οικογενειακό αλλά στο επίσημο τραπέζι σας. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας. 

Υλικά συνταγής

  • 3 μέτρια, μονά στήθη κοτόπουλου φιλέτο, κομμένα σε κύβους/μπουκίτσες
  • 2 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη, αποξηραμένη ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό και βασιλικό)
  • 450 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι
  • 650 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά Ναπολιτέν ή άλλη επιλογής σας (ή φτιάξε σπιτική συνταγή εδώ) 
  • 2 ¾ φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι πιπέρι 
  • ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό ή μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα στήθη κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και τα πασπαλίζετε με λίγο αλατοπίπερο και με τα ανάμεικτα μυρωδικά. Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε τις καρυκευμένες μπουκίτσες κοτόπουλου για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές. 
  2. Προσθέτετε στη κατσαρόλα τα ριγκατόνι, τη σάλτσα ντομάτας και 2 φλ. από το ζωμό κότας ή νερό και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 15-18 λ ή μέχρι να βράσουν τα ριγκατόνι.
  3. Ανακατεύετε συχνά κατά τη διάρκεια του βρασίματος, προσθέτοντας (αν απαιτείται) σταδιακά, λίγο τη φορά, το υπόλοιπο ¾ φλ. τσαγιού ζωμό ανάλογα πόσο βρασμένο ή αλ τέντε θέλετε το ζυμαρικό σας.
  4. Όταν είναι έτοιμο, μειώνετε στο τελείως χαμηλό τη φωτιά, ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια μοτσαρέλας και τη τριμμένη παρμεζάνα χωρίς να ανακατέψετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και την αφήνετε το φαγητό στη φωτιά για 2-3 λ ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.  Το αποσύρετε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό γαρνιρισμένο με φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού. 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής εδώ

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ριγκατόνι με κοτόπουλο και τυρί στη κατσαρόλα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα