1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ρεβυθοκεφτέδες κοκκινιστοί | Συνταγές – Sintayes.gr



Νηστίσιμοι κοκκινιστοί ρεβυθοκεφτέδες. Μια συνταγή για ένα πολύ γευστικό πιάτο, υγιεινό και πεντανόστιμο για να το απολαύσετε με ένα σπιρωτό πιλάφι στο καθημερινό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • Για τους ρεβυθοκεφτέδες:
  • 600 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα & βρασμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. κύμινο 
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τους ρεβυθοκεφτέδες: Βράζετε τα ρεβύθια αφού τα έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ. Τα στραγγίζετε καλά, τα αφήνετε για 5 λ να “στεγνώσουν” ελαφρώς και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το κύμινο, το μισό ελαιόλαδο και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα λίγο ακόμη να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν πουρέ.
  2. Βάζετε το μείγμα σε βαθύ σκεύος, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και μαϊντανό, ανακατεύετε και αρχίζετε να προσθέτετε, κουταλιά, κουταλιά το αλεύρι όσο χρειαστεί μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να πλάθετε καλά. 
  3. Αφήνετε το μείγμα για 30 λ να “σταθεί” και να ανακατευτούν οι γεύσεις. Πλάθετε κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά σε άφθονο σπορέλαιο, σε τηγάνι ή φριτέζα μέχρι να κάνουν μια ελαφριά κρούστα και πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα αφήνετε στην άκρη σε πιατέλα.
  4. Για τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σέλερι. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ διαλυμμένο σε 1 φλιτζάνι νερό,  τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
  5. Βράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε μέσα στη τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μια-δυο βράσεις ακόμη. Σερβίρετε με ρύζι.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρεβυθοκεφτέδες κοκκινιστοί

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα