1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ρεβιθάδα κρεμμυδάτη στη κατσαρόλα | Συνταγές


Ρεβιθάδα κρεμμυδάτη στη κατσαρόλα. Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη οσπριάδα, για όλα τα γούστα, ιδανική για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.  Μια συνταγή της για ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που θα το απολαύσετε όλες τις εποχές του χρόνου. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα αποβραδίς)
  • 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κυβάκια 1 εκ.
  • 1 μικρό κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε φέτες
  • 300 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/3 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζετε, σε μπόλικο νερό, τα ρεβίθια από βραδίς. Την επομένη τα ξεπλένετε, τα σουρώνετε και τα πασπαλίζετε, μέσα στο σουρωτήρι για 1 κοφτή κ.σ. σόδα. Τα ανακατεύετε να πάει παντού η σόδα και τα αφήνετε για 10 λ.
  2. Στη συνέχεια τα ξεπλένετε με μπόλικο τρεχούμενο νερό, για να φύγει όλη η σόδα και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45-60 λ ή μέχρι να μαλακώσουν (δεν τα σουρώνετε).
  3. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε, σε δυνατή φωτιά, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σέλερι και τα καρότα για περίπου 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Μετά προσθέτετε τις ντομάτες ή τα κονκασέ, τον πελτέ, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για άλλα 3-4 λ, ανακατεύοντας.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα λαχανικών από το τηγάνι στα ρεβίθια (εφ” όσον έχει περάσει η 1 ώρα μαγειρέματος των ρεβιθιών), προσθέτετε τις πάπρικες, δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για άλλα 15 λ, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Χτυπάτε στον πολυκόφτη 1/2 κουτάλα ζουμί από το φαγητό μαζί με λίγα ρεβίθια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα ρεβίθια με τα λαχανικά τους, πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο, ανακατεύετε και σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!

Προσαρμοσμένη συνταγή της Ν. Ισμυρνόγλου  από Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρεβιθάδα κρεμμυδάτη στη κατσαρόλα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα