1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ρεβίθια με λουκάνικο | Συνταγές


Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Ρεβύθια κοκκινιστά στη κατσαρόλα με λουκάνικο, πιπεριά, κύμινο, πάπρικα, γαρνιρισμένο με λίγο γιαούρτι.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 130 γρ. λουκάνικο με πράσο ή πορτοκάλι 
  • 1 ξηρό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ
  • 2 κ.γ. κοφτά καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα καπνιστή
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί 
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • γιαούρτι για γαρνίρισμα προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

  1. “Μουλιάζετε” τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα στραγγίζετε τα περιχύνετε με 1 κ.σ. σόδα, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10 λ με τη σόδα. Τα ξεπλένετε με πολύ τρεχούμενο νερό για να φύγει καλά η σόδα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν σε νερό μόνο, χωρίς αλάτι. Μόλις μαλακώσουν καλά αποσύρετε από τη φωτιά και τα στραγγίζετε.
  2. Εν” τω μεταξύ κόβετε σε φετούλες το λουκάνικο και το σοτάρετε σε αντικολητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να φύγει το λίπος του. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Ζεσταίνετε σε ρηχή, πλατιά κατσαρόλα, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2λ περίπου. Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε και τα σοταρισμένα λουκάνικα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύετε και σοτάρετε για 1 λ ακόμα.
  4. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα ρεβίθια, το κύμινο, τη πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε και 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό για όσπρια και σιγοβράζετε τα ρεβίθια σας για 30-40 λ περίπου. Σερβίρετε, προαιρετικά, με λίγο γιαούρτι και το απολαμβάνετε.

87923

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρεβίθια με λουκάνικο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα