1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ραβανί σιροπιαστό με ινδοκάρυδο | Συνταγές


Ραβανί ή ρεβανί με ινδοκάρυδο. Ένα κλασικό, παραδοσιακό, σιροπιαστό γλυκό ταψιού, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου. Εδώ σας δίνουμε μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα ραβανί με ινδοκάρυδο, αφράτο και γευστικότατο, με άρωμα πορτοκαλιού, μπόλικο ινδικάρυδο και ολόγλυκο σιρόπι. Ένα σιροπιαστό, μυρωδάτο γλυκό που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • Για το ραβανί
  • 100 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
  • 300 ml ηλιέλαιο
  • 8 αυγά μετρίου μεγέθους (συνολικό βάρος περίπου 400 γρ.)
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό (ζαχαροπλαστικής), κοσκινισμένο
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φακελάκι σε σκόνη των 10 γρ. “Βανίλια-ζάχαρη με πορτοκάλι”
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (σε υγρή μορφή)
  • 1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • Για το σιρόπι
  • 650 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 3 φέτες πορτοκαλιού στρογγυλές
  • ινδοκάρυδο τριμμένο για το πασπάλισμα της επιφάνειας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το ραβανί: Για να ξεκινήσετε την συνταγή πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυγίζετε όλα τα υλικά και τα συγκεντρώνετε στον πάγκο εργασίας σας. 
  2. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ τα αυγά μαζί με το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μετά ρίχνετε τις 2 ειδών βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάτε να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε για ½ λ να ομογενοποιηθούν. Μετά ρίχνετε το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο αντικολλητικό ταψί περίπου 30 εκ.
  4. Κουνάτε το ταψί ελαφρώς για να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40-45 βαθμούς ή μέχρι να φουσκώσει καλά, να ροδίσει η επιφάνειά του και ένα μαχαίρι που βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρό.
  5. Σημείωση: Μην ανοίγετε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος. Επίσης σημειώνεται ότι ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός γι αυτό ο ακριβής χρόνος ψησίματος ποικίλει από φούρνο σε φούρνο.
  6. Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού και τα βράζετε όλα μαζί, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για 2-3 λ από την ώρα βρασμού.
  7. Για το σιρόπιασμα: Μόλις βγάλετε το ταψί από τον φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζετε σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να σταθεί για 5 λ.
  8. Μετά το σιροπιάζετε με το καυτό σιρόπι, ρίχνοντάς το σταδιακά, με μια κουτάλα σιγά σιγά καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του γλυκού. Το πασπαλίζετε με μπόλικο ινδοκάρυδο και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να “πιεί” όλο το σιρόπι. 

Τips: Βουτάτε το μαχαίρι σε νερό και μετά κόβετε σε κομμάτια το ραβανί για να μη χαλάσει η επιφάνειά του. Επίσης το σιρόπι το ρίχνετε λίγο λίγο και σταδιακά γιατί αν πέσει πολύ μαζί, φεύγει η κρούστα της επιφάνειας, και χαλάει η όψη του ραβανί.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ραβανί σιροπιαστό με ινδοκάρυδο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα