1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αυτοβελτιωση

Πώς σταμάτησα να κυνηγώ την ευτυχία και άρχισα να απολαμβάνω τη ζωή μου με τις ατέλειές της


Είναι δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση το να θέτουμε στόχους. Αυτοί βέβαια μας κάνουν να ανυπομονούμε και έχει αποδειχτεί ότι μας φέρνουν πιο κοντά στην επιτυχία σε σύγκριση με μια ζωή χωρίς στόχους, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσουν στην εμμονή και στην έλλειψη εστίασης στο παρόν. Είναι ζωτικής σημασίας να θυμόμαστε ότι μόλις επιτευχθεί ένας στόχος, η ευτυχία που βιώνουμε συχνά δεν αξίζει τόσο για το δύσκολο ταξίδι που χαράξαμε – εκτός αν το ίδιο το ταξίδι άξιζε τον κόπο, αν εκείνο ήταν το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της προσπάθειας.

Αν το επίπονο ταξίδι σας απομακρύνει από τους φίλους, την οικογένεια και τους αγαπημένους σας, τότε ίσως είναι καλύτερο να αλλάξετε την πορεία της ζωής σας, ώστε να αποφύγετε να μετανιώσετε στο μέλλον. Είναι ανόητο να πιστεύουμε ότι η ζωή είναι ένας αγώνας, αλλά αν προτιμάτε να τη βλέπετε από αυτή την οπτική γωνία, τότε είναι σημαντικό να θυμάστε ότι στο τέλος, ο αντίπαλός σας είναι ο ίδιος σας ο εαυτός• ο αγώνας γίνεται μέσα σας.

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε στον σύγχρονο κόσμο με την πίεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τον μαζικό καταναλωτισμό, αλλά πρέπει να σκαρφιστείτε τους δικούς σας μοναδικούς στόχους και επιθυμίες, οι οποίες ταιριάζουν στη δική σας εκδοχή βραχύχρονης και μακρόχρονης ευτυχίας, επιτυχίας και γαλήνης.

Η ευχαρίστηση δεν είναι ένα μέτρο προσπάθειας ή επιτυχίας• είναι περισσότερο ένας τρόπος ζωής και μια κατεύθυνση στη ζωή. Επιπλέον, η ευχαρίστηση μπορεί να μετρηθεί κατά κάποιο τρόπο με το χαμόγελο και την αγάπη. Ο διαλογισμός μας διευκολύνει να αποδεχτούμε τέτοιες έννοιες και αλήθειες, αλλά έχετε υπόψη σας ότι ο διαλογισμός προϋποθέτει να ξέρουμε το ποιοι είμαστε, πώς βλέπουμε τη ζωή και τι θέλουμε να αλλάξουμε στον κόσμο. Άλλο ένα μέσο είναι το ημερολόγιο, το οποίο αποτελεί έναν χρήσιμο τρόπο να καθορίσουμε τι είναι αυτό που θα μας έκανε να φτάσουμε πιο κοντά στην ευτυχία.

Η Lori Deschene μας υπενθυμίζει πως «το σήμερα μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά είναι μια τέλεια μέρα για να νιώσουμε χαρούμενοι». Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, η βραχυπρόθεσμη στεναχώρια δεν συνεπάγεται μακροχρόνια ευτυχία. Αντιθέτως, η βραχυπρόθεσμη ευτυχία θρέφει την μακροχρόνια ευτυχία, οπότε ένας από τους καλύτερους τρόπους να διασφαλίσετε ότι στο μέλλον μπορείτε να γίνετε ευτυχισμένοι είναι να είστε αυθεντικά χαρούμενοι και ευτυχισμένοι στο παρόν.

Ο Henry Rollins κάποτε έγραψε ότι «η ζωή είναι ένα μακρύ ταξίδι: τρομακτικό και εκπληκτικό. Τα πουλιά σου τραγουδούν τη νύχτα, η βροχή, και ο ήλιος, και οι εποχές που αλλάζουν είναι αληθινοί φίλοι. Η μοναξιά είναι ένας σκληρά κερδισμένος σύμμαχος». Πράγματι, είναι βέβαιο πως η ζωή μας θα είναι σαν ένα «τρενάκι του τρόμου», αλλά παρά τα αναπόφευκτα, σωματικά και συναισθηματικά πάνω και κάτω της ζωής, αν εστιάσετε στο τι είναι σημαντικό για εσάς – και καταστήσετε την ευτυχία σας πρώτη προτεραιότητα, το σίγουρο είναι πως η διαδρομή μάλλον θα είναι απολαυστική.

Π.Μ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα