1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πώς να φτιάξετε εύκολα νοστιμότατη μαρμελάδα ρόδι!


Εκτός από σύμβολο καλοτυχίας, το ρόδι είναι ένας διατροφικός θησαυρός που μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα στην υγεία μας. Ειδικότερα, το ρόδι βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τη μνήμη. Είναι ασπίδα κατά της παχυσαρκίας, έχει αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ο πολύτιμος χυμός του του έχει αντικαρκινική δράση καταπολεμώντας τα καρκινικά κύτταρα.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να το εντάξουμε στη διατροφή μας;

Χρησιμοποιείστε το από σκέτο σαν φρούτο, μέχρι στις σαλάτες, τα γλυκά, αλλά… και φτιάξτε με αυτό υπέροχες συνταγές. Εμείς βρήκαμε μία πάρα πολύ εύκολη συνταγή για λαχταριστή μαρμελάδα από ρόδι, που θα ξετρελάνει τα παιδιά στο πρωινό τους.

Πώς θα φτιάξετε μαρμελάδα

Καθαρίζουμε και στίβουμε τα ρόδια πιέζοντάς τα στο τρυπητό ή περνώντας τα στον αποχυμωτή. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας καθαρός χυμός του φρούτου χωρίς να υπάρχουν τα ασπράκια του και χωρίς να λιώσουν τα κουκούτσια που αφήνουν μία πικρή γεύση. Στη συνέχεια βάζουμε τόση ζάχαρη όσα τα φλυτζάνια του χυμού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάζουμε λίγο θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς και αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια της μαρμελάδας. Προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού και λίγα σπόρια ροδιού, βράζοντας για 10 ακόμη λεπτά.

Συνολικά ο χρόνος βράσης φτάνει τα 45 με 50 λεπτά. Βάζουμε σε βαζάκια ή ένα μεγάλο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.

Να επισημάνουμε εδώ ότι πέντε μεγάλα ρόδια δίνουν περίπου 500ml χυμό όταν στίβονται. Οπότε υπολογίζετε και ενεργείτε καταλλήλως!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα