1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πώς να φτιάξεις τον καφέ που τρελάθηκαν να ψάχνουν στη Google


Μαζί με το δίδυμο Τσιόδρα – Χαρδαλιά οι Έλληνες στη Google, τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, έψαξαν σαν τρελεί και το… Dalgona Coffe.

Πρόκειται για έναν καφέ που έχει γίνει μόδα εδώ και λίγους μήνες σε όλο τον πλανήτη και έχει πάρει τον τίτλο ως «ο επίσημος καφές της καραντίνας».

Μια τρέλα που ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την υφήλιο και ιδιαίτερα μέσα από το TikTok.

Όπως είχε αναφέρει τότε το South China Morning Post, ο υπεύθυνος όλης αυτής της τρέλας είναι ο διάσημος Κορεάτης ηθοποιός Jung Il-woo, ο οποίος αποφάσισε μια μέρα να φτιάξει αυτό το (όχι και τόσο πρωτότυπο) ρόφημα και να μοιραστεί το αποτέλεσμα στα social media.

Διαβάστε επίσης: Τσιόδρα- Χαρδαλιά και dalgona coffee : Αυτή είναι η λίστα με το τι έψαξαν περισσότερο το 2020 οι Ελληνες στο Google

Στα κορεάτκα dalgona στα κορεάτικα σημαίνει ‘γλυκό’και είναι ιδιαίτερα διάσημο street food.

Ο Jung Il-woo, ο οποίος μικρός έτρωγε αρκετά dalgona, αποφάσισε να κάνει μια παραλλαγή του διάσημου αυτού γλυκού.

Έβαλε σε ένα μπολ ζάχαρη, στιγμιαίο καφέ (τον δικό μας νες, φραπέ), λίγο καυτό νερό και τα ανακάτεψε, δημιουργώντας αφρό. Στη συνέχεια, πήρε ένα ποτήρι, έβαλε παγάκια και γέμισε τα 2/3 του με γάλα. Τέλος, πάνω στο γάλα έριξε τον αφρό που έφτιαξε με τον καφέ και τη ζάχαρη και είχε τον dalgona coffee.

Να σημειωθεί ότι η συνταγή δεν ήταν δική του, αλλά υπήρχε χρόνια τώρα. Μόνο που κάνοντάς το on camera στις αρχές Ιανουαρίου

Και ιδού η συνταγή

Τι θα χρειαστείτε

2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

2 κουταλιές ζάχαρη

Γάλα

Παγάκια

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι βάζετε τον καφέ και τη ζάχαρη. Προσθέτετε λίγο καυτό νερό και το ανακατεύετε μέχρι να κάνει αφρό. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα άλλο ποτήρι, βάζετε παγάκια και γεμίζετε τα 2/3 του με γάλα.

Τέλος, ρίχνετε από πάνω τον αφρό. 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα